Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’ян запрошують на концерт до Дня вишиванок

Харків’ян запрошують на концерт до Дня вишиванок

Концерт «Свято вишиванки» Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський» відбудеться 19 травня о 19:00.

Молодіжний академічний симфонічний оркестр виконає твори сучасних українських композиторів під керівництвом диригента – лауреата всеукраїнських і міжнародних конкурсів, заслуженої артистки України Вікторії Жадько (м. Київ).

«Запрошуємо кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку – прийти на концерт у вишиванці. Так ви приєднаєтеся до святкування Дня вишиванок та отримаєте два квитки за ціною одного», - закликають організатори.

Концерт відбудеться у приміщені Будинку Алчевських (БК Поліції) за адресою: вул. Раднаркомівська, № 13.

Довідка. Ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році започаткувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк, запропонувавши одногрупникам та студентам інших вищих навчальних закладів обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже впродовж наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня і на сьогоднішній день до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України за межами країни.