Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підготовка до опалювального сезону 2016-2017 років в області розпочнеться вже в травні

Підготовка до опалювального сезону 2016-2017 років в області розпочнеться вже в травні

На засіданні колегії облдержадміністрації підбили підсумки опалювального сезону-2015/2016 і поставили завдання, які необхідно реалізувати до осені.

Підбиваючи підсумки роботи комунальників, голова ХОДА Ігор Райнін зазначив, що цей осінньо-зимовий сезон був досить складним. Зокрема, двічі в регіоні виникали надзвичайні ситуації через стихію. Проте, завдяки злагодженій роботі всіх структур і комунальних підприємств, сезон вдалося провести без особливих потрясінь.

«Перемагати надзвичайну ситуацію - це завжди складно, але я вважаю, що в цілому це був кращий опалювальний сезон за всю історію Харківської області, тому що було все вчасно включено, ми уникли серйозних аварій, ситуацій, що були б пов'язані з недопоставкою вугілля, зупинкою будь-яких підприємств, що забезпечують електро- або теплопостачання. Роботи з ліквідації проблемних питань велися системно», - підкреслив Ігор Райнін.

Про надзвичайні погодні умови цієї зими та пов'язані з цим виклики для комунальників нагадав заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Так, на початку грудня 2015 року через стихію відбулися масові відключення електричних мереж. За даними заступника голови ХОДА, для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації була задіяна вся наявна техніка й аварійні бригади електропостачальної компанії. Загальна сума збитків, які завдала стихія енергетикам, склала 10 млн грн. Євгеній Шахненко зазначив, що енергетики області впоралися з ліквідацією наслідків стихії та відновили електропостачання населених пунктів. Активно в цьому допомагали районні державні адміністрації та сільгосппідприємства.

Заступник керівника облдержадміністрації також назвав успішним минулий опалювальний сезон. Він зазначив, що теплова енергія подавалась вчасно та згідно з температурним графіком роботи джерел теплопостачання.

«Підприємства паливно-енергетичного комплексу забезпечили стабільне енергопостачання споживачів області протягом осінньо-зимового періоду. Відмов і аварій устаткування на підприємствах не було, всі ремонтні роботи були виконані відповідно до запланованих графіків», - поінформував Євгеній Шахненко.

Він повідомив, що з метою скорочення обсягів споживання природного газу Харківська ТЕЦ-5 оптимізувала режими роботи, у тому числі - за рахунок часткового використання резервного палива - мазуту, що дозволило заощадити в зимовий період більш 75 млн куб. м природного газу.

Проте, як підкреслив Ігор Райнін, досвід якісного опалювального сезону 2015 -2016 років не повинен розслабляти комунальників.

«Євгеній Дем'янович, вам - доручення вже зараз, у квітні, підготувати розпорядження про створення оперативного штабу з підготовки до наступного опалювального сезону. Я вас прошу 6-7 травня провести перше засідання оперативного штабу, розглянути всі проблемні питання, які можуть виникнути аж до жовтня, - звернувся до свого заступника Ігор Райнін. - Спрогнозуйте та дайте чітке формулювання проблем і знайдіть їх рішення на всіх рівнях. Ще раз наголошую: забезпечити чітке фінансування всієї системи житлово-комунальної сфери - це важливе і непросте завдання. Прошу всіх керівників поставитися до цього серйозно. Люди повинні бачити конкретний результат нашої роботи».

Більше фото