Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівникам підприємств, які мають борги із заробітної плати, нагадали про кримінальну відповідальність

Керівникам підприємств, які мають борги із заробітної плати, нагадали про кримінальну відповідальність

Питання погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах області обговорили під час засідання профільної комісії під головуванням заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

Чергове засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат відбулося 21 квітня.

«Питання погашення заборгованостей із заробітної плати є пріоритетним при реалізації державної соціальної політики обласною державною адміністрацією», - зазначив під час засідання Михайло Черняк, нагадавши керівникам підприємств-боржників про адміністративну та кримінальну відповідальність за несвоєчасні виплати.

В ході засідання його учасники розглянули стан погашення заборгованостей в ННЦ «Інститут метрології», ПАТ «Харківський підшипниковий завод» та ДП «Харківське конструкторське бюро з двигунобудування». Керівники цих установ пояснили причини існування боргів та доповіли щодо перспектив їх погашення.

Про погашення заборгованості з виплати заробітної плати перед працівниками в ході заходу повідомив головний бухгалтер АК «Харківобленерго».

Крім того, було обговорено хід процедури банкрутства КП «Міськелектротранс».