Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ремонтні роботи на трасі Чугуїв-Мілове почнуться 3 травня

Ремонтні роботи на трасі Чугуїв-Мілове почнуться 3 травня

Плани ремонту доріг у Харківській області та питання їх якості 21 квітня обговорили у ході селекторної наради під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

«В Харківській області - близько 7 тисяч кілометрів доріг загального користування місцевого значення. Ми ще раз говоримо про те, що ми спільними зусиллями повинні сьогодні зробити все для того, щоб підготувати, в першу чергу, маршрути шкільних автобусів і основні магістралі, які є дорогами загального користування місцевого значення між населеними пунктами, і зробити їх проїзними», - зазначив Євгеній Шахненко.

За інформацією начальника Служби автомобільних доріг Харківської області Євгена Зражевця, уже розпочато геодезичні роботи на трасі Чугуїв-Мілове. 

«На цій дорозі працює потужна одеська фірма. Після нашої технічної ради, яка відбулася на минулому тижні, ми запланували початок робіт на 3 травня. На сьогодні тривають підготовчі роботи, завозяться матеріали. З початку травня ми розпочинаємо роботу, незалежно від фінансування», - відзначив Євген Зражевець.

Нагадаємо, на цей рік державою для Харківської області передбачено 126 млн грн на роботи з ремонту доріг загального користування, на проведення поточного середнього ремонту - 101,5 млн грн.

«80 млн грн буде спрямовано на дорогу Чугуїв-Мілове, на дорогу Пересічне-Березівське – 1,8 млн грн, майже 20 млн грн - на проблемні ділянки нашої окружної дороги. Крім того, підготовлені об’єкти, які будуть ремонтуватися за рахунок кредитних коштів, які залучатимуться під гарантії уряду – це 99,1 млн грн», - уточнив начальник Служби автомобільних доріг Харківської області.

Розповідаючи про хід ремонтних робіт на дорогах в області, він зазначив, що на сьогодні закінчено поточний ремонт автодороги Київ-Харків-Довжанський на Полтавському напрямку, а також розпочато роботи в напрямку Ізюма та Сум. 

Так, на ділянці від міста Чугуїв до кордону з Донецькою областю вже ліквідовано 1,5 тис. кв. м ямковості, 830 кв. м – на автодорозі Харків-Охтирка, 740 кв. м – на автодорозі Чугуїв-Мілове, 812 кв. м – на автодорозі Харків-Вовчанськ, 553 кв. м – на автодорозі Мерефа-Лозова-Павлоград.

У повному обсязі завершено роботи на мостових спорудах міст Куп’янськ та Ізюм. Розпочаті роботи з ліквідації ямковості на автомобільних дорогах Краснокутського району, а саме: Суми-Полтава-Краснокутськ-Богодухів, Коломак-Шелестове-Колонтаїв, Старий Мерчик-Мурафа-Краснокутськ.

На мережі доріг району з початку року ліквідували 780 кв. м ямковості, де використано 94 т асфальтобетону. На дорогах області задіяно 35 дорожніх бригад. 

«Згідно з завданнями голови ХОДА Ігоря Райніна, визначено перелік доріг першочергового ремонту: автодорога Київ-Харків-Довжанський в напрямку Ізюма, в першу чергу, на ділянці від Ізюму до кордону з Донецькою областю, де ямковість становить 13,5 тис. кв. м, Чугуїв-Мілове - 18 тис. кв. м, Харків-Охтирка - 11 тис. кв. м, Харків-Вовчанськ - 9 тис. кв. м, Мерефа-Лозова-Павлоград - 8 тис. кв. м», - повідомив Євген Зражевець.

Він також уточнив, що низка районів області вже прийняли рішення про фінансування з власних бюджетів ремонту доріг загального користування на загальну суму 19,3 млн грн.