Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За рік Харківську область відвідали близько 200 іноземних делегацій

За рік Харківську область відвідали близько 200 іноземних делегацій

Про це повідомив голова ХОДА Ігор Райнін під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом.

У ході зустрічі Ігор Райнін зазначив, що економіка регіону достатньо стабільно працює в нинішніх українських реаліях. Харківщина входить до трійки найкращих областей в Україні по рівню соціально-економічного розвитку. Це - дані офіційного рейтингу Кабінету міністрів.

«У нас є прогнози щодо того, що в цьому році Харківська область буде кращою - на першому місці. І це ламає всі світові економічні стереотипи про те, що прифронтові території не можуть мати розвиток. Ми вперше за останні два роки маємо темпи зростання промислового виробництва. Сьогодні по Харківській області зростання промисловості - плюс 5%», - підкреслив Ігор Райнін.

Заступник голови ХОДА Юлія Світлична зазначила, що наш регіон добився довіри міжнародних партнерів. І Харківська облдержадміністрація цінує цю підтримку.

«Харків невипадково обраний відправною точкою, яка повинна показати результат всій Україні. Харків є стратегічно важливим для всієї України, і наскільки якісно пройдуть реформи на території нашої області, настільки якісно їх можна буде реалізувати на національному рівні, і це розуміють всі. Зі свого боку, ми готові вживати всіх можливих зусиль для розвитку регіону», - зазначила Юлія Світлична.

Юріс Пойканс зазначив, що Харківщина – один з провідних регіонів України. Існує безліч напрямків, в яких сторони могли б поглибити співпрацю, зокрема - навчання українських студентів у Латвійській республіці, обмін учнями між школами та розвиток міст-побратимів.

«Ми зацікавлені в довгостроковому розвитку наших відносин з Харківською областю в усіх напрямках. Мені здається, дуже важливо, щоб у нас в Харківській області був почесний консул. За допомогою почесних консулів відразу можна поглибити і значно активізувати відносини. Ми зацікавлені, звичайно, в культурному й освітньому обміні. Більше 200 студентів з України вчаться в Латвії, а у вас - серйозний освітній потенціал в області», - зауважив пан Пойканс.

Юлія Світлична зазначила, що для Харківщини також цікавий обмін досвідом між представниками бізнесу.

«У нас вже був досвід обміну кадрами в сільськогосподарському напрямку. Фермери з нашого регіону вивчали, як впроваджуються нові технології, які застосовуються методи й інструменти для розвитку бізнесу. Я сподіваюся, що такі програми ми будемо розвивати і в подальшому. Це було б корисним як для стимулювання малого та середнього бізнесу, так і, звичайно, для налагодження нових зв'язків, які нам ще належить з вами напрацювати», - зазначила Юлія Світлична.

Заступник голови ХОДА також запропонувала представникам Латвійської Республіки взяти участь у міжнародному інвестиційному форумі, який проходитиме в Харкові на початку вересня.

Більше фото