Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Творчі колективи регіону приєдналися до культурного проекту «Український Донбас»

Творчі колективи регіону приєдналися до культурного проекту «Український Донбас»

Продовж квітня вони поводитимуть концерти, лекції та майстер-класи для мешканців Луганської та Донецької областей, а також воїнів АТО.

Як повідомили в Департаменті культури і туризму ХОДА, культурні та просвітницькі заходи відбуваються в рамках загальноукраїнського проекту культурної інтеграції «Український Донбас». Проект проводиться безпосередньо за підтримки голови ХОДА Ігоря Райніна.

«Варто підкреслити, що заходи, які ми проводимо в зоні АТО, допомагають підняти бойовий дух наших воїнів. Також найголовніше, що ми хочемо досягти - це донести до мешканців Донбасу, особливо - молоді, що вони є часткою єдиної країни з давньою та прекрасною культурою та допомогти їм відчути себе українцями», - зазначила заступник директора Департаменту культури і туризму ХОДА Наталя Плотнік.

Так, з виставою «Чарівник Смарагдового міста» відбувся гастрольний виїзд ОКЗ «Харківський театр для дітей та юнацтва». З 8 по 10 квітня театр об'їхав п'ять міст і зібрав близько 2,5 тисяч глядачів. Харківську виставу змогли побачити глядачі в Слов'янську, Краматорську, Червоному Лимані, Червоноармійську і Новогродівці.

12 квітня місто Слов’янськ Донецької області відвідала чимала делегація харківських діячів культури й мистецтва. Зокрема, пройшли два концертних виступи ОКЗ «Харківський академічний театр музичної комедії» під назвою «Музичні барви України». Одночасно тут проходили майстер-класи акторської майстерності від керівників та фахівців ОКЗ «Харківський театр для дітей та юнацтва», КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва». З лекціями про естетичне виховання дітей засобами традиційної народнопісенної культури виступили фахівці Департаменту культури і туризму ХОДА. Про козацьке минуле країни, творчість Кобзаря школярам Слов’янська розповіли представниками ОКЗ «Харківський художній музей».

В Департаменті культури і туризму ХОДА нагадали, що в рамках проекту 13-15 квітня стартував відбірковий тур на конкурс «Найкращий читач України», започаткований громадською організацією «Форум видавців» та Національною бібліотекою України для дітей. 19 квітня заплановано виїзд до Слов’янська ОКП «Харківський державний академічний театр ляльок ім. В.А. Афанасьєва» з виставою «Пригоди Незнайки».