Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для шкіл Харківщини закуплять сучасне обладнання

Для шкіл Харківщини закуплять сучасне обладнання

На оснащення сучасним обладнанням навчальних кабінетів хімії, біології, фізики, географії та математики виділено 1 млн грн, ще мільйон спрямують на закупівлю комп’ютерів.

У ході IV сесії VII скликання депутати затвердили зміни до бюджету. На реалізацію програми «Новий освітній простір Харківщини» виділено більше 24 млн грн. Зокрема, 17 млн гривень підуть на придбання шкільних автобусів для поповнення та оновлення існуючого парку, обладнання транспортних засобів пристроями супутникової навігації та відеореєстрації.

Два мільйони гривень підуть на забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів області комп’ютерною технікою, мультимедійним обладнанням для забезпечення навчально-виховного процесу. Кошти передбачено й на забезпечення шкіл спортивним знаряддям, тренажерами, інвентарем, безперешкодним доступом до будівель. Також фінансування виділено на оснащення сучасним обладнанням навчальних закладів обласного підпорядкування.

На забезпечення дошкільних навчальних закладів області сучасним обладнанням: меблями, іграшками, твердим і м’яким інвентарем, ігровими дитячими майданчиками тощо, у тому числі - оснащення пралень та харчоблоків технічним та технологічним устаткуванням, спрямовується 550 тис грн.

Окрім того, кошти виділяються на забезпечення компенсації 50%-ї вартості проїзду у метрополітені м. Харкова студентів вищих навчальних закладів, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету, а також на забезпечення компенсації 50%-ї вартості проїзду у метрополітені студентів Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва та Харківської державної зооветеринарної академії, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету (шляхом надання субвенції державному бюджету).

Фото сесії