Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На енергетичних підприємствах області збільшилися запаси палива

На енергетичних підприємствах області збільшилися запаси палива

Про це повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький.

За його інформацією, запасів палива на найбільших пиловугільних енергетичних підприємствах, таких як Зміївська ТЕС ПАТ «Центренерго» та ТОВ «ДВ нафтогазовидобувна компанія», вистачить більше, ніж на 50 днів. Запаси вугілля продовжують поповнюватися, на сьогодні їх цілком достатньо для подальшого сталого функціонування підприємств.

«Порівняно з минулим роком цей опалювальний сезон ми пройшли з достатньою кількістю вугілля. У кінці опалювального сезону-2015 запасів вугілля лишалося на кілька днів. Цього року ми вийшли на рівень запасів на два місяці. Поставки вугілля не припиняються і ризиків для вироблення електроенергії немає», - зазначив Олексій Белоцький.

Крім того, він повідомив, що задля скорочення використання природного газу на виробництво продукції ПАТ «Харківська ТЕЦ-5» у березні 2016 року перейшло з природного газу на комбіноване паливо.

«Якщо раніше підприємство використовувало лише природний газ, то на сьогодні близько 40% замінюють мазутом. Звісно, це суттєво дозволяє економити блакитне паливо. Окрім того, лише у лютому та березні підприємство вполовину скоротило споживання газу», - відзначив Олексій Белоцький.