Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’яни вибороли медалі юнацького чемпіонату України з шорт-треку

Харків’яни вибороли медалі юнацького чемпіонату України з шорт-треку

В спорткомплексі «Харківський лід» відбувся чемпіонат України з шорт-треку серед юнаків та дівчат, на якому господарі арени здобули 11 медалей.

В чемпіонаті взяли участь 55 спортсменів до 17 років з Сумської, Київської, а також Харківської областей. Харків’яни  вибороли 1 золоту, 5 срібних та 5 бронзових медалей.

Єдину золоту нагороду харків’яни завоювали в естафетній гонці на 3000м серед юнаків. Першою на фініші була команда «Харків-1», до складу якої увійшли Микита Неміро, Богдан Ковальов, Анатолій Волков та Микита Хочін.

Друге місце в естафетній гонці також було за юними харківськими майстрами шорт-треку – командою «Харків-2» (Яков Шуляк, Кирило Ворожейкін, Микита Глотов, Данило Покидченко).

Також в змаганнях серед юнаків призерами чемпіонату стали: Микита Неміро, який здобув срібні медалі на дистанціях 500 та 1000 метрів, а також Богдан Ковальов, який був другим на фініші дистанції 1500м та третім на дистанції 500м.

В змаганнях серед дівчат три медалі виборола харків’янка Тетяна Зарванська. На її рахунку – «срібло» на дистанції 1500м, «бронза» - на дистанції 1000м, а також срібна медаль - в естафетній гонці в складі команди «Харків», де також виступали Вікторія Червенко, Дарина Воропаєва та Уляна Дуброва. Харків’янки поступилися лише команді Києва та перемогли збірну естафетну команду «Суми-Харків», в складі якої виступала харків’янка Анастасія Хочін.

Крім того, на дистанції 1500 метрів серед дівчат бронзову медаль здобула Вікторія Червенко.

Ці змагання підбили підсумки цього сезону. Попереду - відпочинок та підготовка до стартів нового сезону, в якому деякі сьогоднішні юнаки, в тому числі - харків’яни Анатолій Волков та Богдан Ковальов - вже виступатимуть в юніорській віковій категорії, повідомляють у Департаменті у справах молоді і спорту ХОДА.