Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємцям регіону розповіли про можливості Офісу Харківської області у Вашингтоні

Підприємцям регіону розповіли про можливості Офісу Харківської області у Вашингтоні

Презентація Офісу відбулася 30 березня в Харківській торгово-промисловій палаті. У заході взяла участь заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

Звертаючись до представників малого та середнього бізнесу Харківщини, Юлія Світлична підкреслила: Офіс у Вашингтоні є комунікаційним майданчиком, який надає нашим підприємствам нові можливості виходу на американські ринки.

«Коли офіційна делегація Харківської області перебувала у Вашингтоні, ми зустрілися з представниками Посольства України в США та обговорили можливість пропонувати цей майданчик для перспективних взаємин не тільки харків'янам, а й усім зацікавленим підприємствам України, які виходять на американські ринки, - відзначила заступник голови ХОДА. - Ми підписали договір про співробітництво з однією з лобістських компаній Америки, яка готова включиться в цей процес і, за необхідності, допомагати окремому підприємству шукати партнерів і домовлятися про конкретні зустрічі для опрацювання пропозицій».

Заступник очільника області також зазначила, що американські партнери готові до співпраці. Зараз важливою є зустрічна активність харківських підприємств.

«Щоб налагодити зв'язок з Офісом у Вашингтоні, можна звертатися до представництва Міжнародного агентства регіонального розвитку «GloBee» у Харкові. На їх сайті є докладна інформація, - порекомендувала Юлія Світлична. - Потенціал для співпраці - величезний: починаючи від промисловості і закінчуючи високими технологіями. Тут все залежить від того, що ми готові запропонувати іноземним партнерам».

Глава Міжнародного агентства регіонального розвитку «GloBee» Дмитро Шувал уточнив: Офіс реалізує проекти в трьох сферах - суспільно-політичній, соціальній та економічній. Керівник «GloBee» розповів і про перші результати роботи Офісу.

«Ми встигли укласти 3 контракти з IT-компаніями, дуже тісно налагоджуємо зв'язки з Силіконовою долиною. Крім того, завдяки успішній поїздці харківської делегації до США та блискучому виступу Ігоря Райніна в Колумбійському університеті, зараз ведемо переговори про те, щоб наші студенти могли їздити на стажування в Колумбійський університет. Також ми вже отримали першу партію гуманітарної допомоги для лікарень регіону від благодійних фондів США, вона знаходиться в Харкові і скоро буде розподілена між медичними установами», - розповів Дмитро Шувал.

Він також повідомив, що наразі ведуться переговори з університетом Мічігану. Предметом домовленостей є співпраця мічіганців з одним з харківських вишів, результатом якої стане визнання дипломів студентів цього навчального закладу в США. Також триває переговорний процес з Бруклінською торговою палатою з підготовки візиту бізнес-делегації цієї структури до Харківської області.

«Послугами нашого Офісу вже користується низка компаній - зокрема, тих, що представляють фармацевтичну та нафтогазову сфери. За допомогою цього майданчика вони знайомляться з потенційними замовниками, виробниками та партнерами», - розповів Дмитро Шувал.

Керівник харківського Офісу у Вашингтоні Шай Франклін зазначив, що в подальшому на базі Офісу планують проводити зустрічі харківських підприємців з представниками бізнесу США. Також буде налагоджено роботу з конкретними компаніями, які з різних причин не можуть вийти на американський ринок.

«Ми будемо допомагати, в тому числі - й перетворювати веб-сайти харківських компаній на такі, які американці сприйматимуть, як свої. Оскільки американська та українська культура дещо різняться, відповідно, відрізняється й сприйняття деяких речей, а Офіс - це певний міст між харківським бізнесом і американським», - зазначив Шай Франклін.

Скористатися можливостями, які відкриває для харківського бізнесу Офіс у Вашингтоні, учасників презентації закликав і президент Харківської торгово-промислової палати Віктор Звєрєв.

«Харківська область, безумовно, вже співпрацює з американським бізнесом. У нас є досить успішні підприємства, які експортують свою продукцію до Америки. Налагодити таку роботу не так складно, як іноді здається», - зазначив Віктор Звєрєв.

Більше фото