Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Збірна України з синхронного плавання повернулася з кваліфікаційного турніру в Ріо-де-Жанейро

Збірна України з синхронного плавання повернулася з кваліфікаційного турніру в Ріо-де-Жанейро

На вокзалі власниць олімпійської ліцензії разом з їх рідними зустріла заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

Вона привітала харківських спортсменок від імені голови обладміністрації Ігоря Райніна.

«Ми вами дуже пишаємося, - сказала Юлія Світлична. - Ви - одна величезна сім'я. Ми вірили в перемогу і продовжуємо вірити. Все залежить тільки від вас, але й керівництво області завжди готове йти вам назустріч і допомагати. Від вас потрібно єдине - тримати спортивний дух, завжди вірити в перемогу і впевнено до неї йти. Ви знаєте, що ви цього досягнете».

Збірна України з синхронного плавання провела в Бразилії 10 днів. З відбіркового турніру харківські спортсменки привезли «квиток» на участь в Олімпійських іграх, які відбудуться влітку в Ріо-де-Жанейро.

«Наші дівчатка приїхали з відбіркового турніру з Бразилії, де завоювали ліцензію в групових змаганнях. Вперше в історії України група з синхронного плавання взяла олімпійську ліцензію. І дуже приємно, що в складі цієї команди всі - харків'янки, - зазначив директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко. - Ми були впевнені, що ліцензія буде, що наші дівчатка добре виступлять. І тепер найголовніше - спокійно готуватися до Олімпійських ігор. Буде ще один етап підготовки - це участь в чемпіонаті Європи в Англії в травні, а потім вже - серпень, Ріо-де-Жанейро, Олімпійські ігри».

Спортсменки відзначили: олімпійська ліцензія не далася їм легко.

«Була складна акліматизація, важкі тренування. Іноді їх доводилося скасовувати через дощ. Потім було сонце і дуже сильна спека. Але ми впоралися з усім цим. Домоглися результату», - поділилася враженнями учасниця збірної України з синхронного плавання Олександра Сабода.

Харківським тріумфаторам турніру в Ріо-де-Жанейро дісталися сильні суперниці, визнає головний тренер команди Світлана Саідова: «Було багато інтриг, багато боротьби, причому, боротьби на всіх рівнях. У нас дуже важка кваліфікація, і досягти цієї ліцензії складно. Природно, ми були дуже раді. Я вважаю, що спортсмени у нас найкращі. Українські жінки - найсильніші і найміцніші!»

Більше фото