Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Посольство України та Офіс Харківської області в США узгодили план спільних дій

Посольство України та Офіс Харківської області в США узгодили план спільних дій

Ігор Райнін та Надзвичайний і повноважний посол України в США Валерій Чалий провели координаційну нараду за підсумками робочого візиту делегації Харківської області до США.

План спільних дій, який було узгоджено в ході наради, передбачає формування конкретних програм, що спрямовані на розвиток співпраці в галузі сільського господарства, енергетики, IT-сфери, вищої освіти та підготовки кадрів для публічного управління, інженерних розробок і науково-технологічної співпраці, торговельного та інвестиційного співробітництва через американські агентства та бізнес асоціації.

Крім того, за пропозицією посольства буде розглянуто можливість використання Харківського офісу в Вашингтоні як бази для просування у США конкретних пропозицій ряду інших регіонів України.

«Маємо закріпити позитивні результати візиту. З нашими партнерами ми домовились про організацію постійних контактів між харківським та американським бізнесом. Тепер м’яч на нашому боці поля, - зазначив Ігор Райнін. - Крім того, вже в найближчі місяці очікуємо в Харкові на колишнього посла США в Україні, директора Євразійського центру Атлантичної Ради Джона Гербста, одного з керівників Європейського бюро Управління міжнародної торгівлі США Майкла Лаллі, керівництво USAID. Також про свій намір відвідати Харків після президентських виборів у США повідомив справжній друг України в Конгресі, заступник керівника Комітету з питань міжнародних справ Еліот Енгель. Маємо забезпечити практичну результативність цих візитів для Харківської області».