Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

220 демобілізованих військових працевлаштовані службою зайнятості Харківщини

220 демобілізованих військових працевлаштовані службою зайнятості Харківщини

Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

За його словами, до центрів зайнятості Харківської області звернулися 306 демобілізованих із зони АТО, працевлаштовані 220 осіб, продовжують перебувати на обліку 55 демобілізованих.

«Основна кількість безробітних вирішили реалізувати себе в бізнесі. Так, 116 демобілізованих отримали одноразово всю належну їм суму допомоги по безробіттю для відкриття власної справи, - зазначив Володимир Міненко. - В середньому, допомога на підприємництво склала 30 тис. грн. Розмір виплат залежить від стажу та суми заробітної плати або грошового забезпечення, які отримував військовослужбовець».

До видів економічної діяльності, які обрали для бізнесу військовослужбовці, відноситься сфера послуг, інтернет-послуги, послуги зв’язку тощо.

За словами директора обласного центру зайнятості, у мирному житті для колишніх військових є безліч можливостей для самореалізації.

«Участь в оплачуваних громадських роботах взяли 100 демобілізованих, профнавчання пройшли 146. Учасники АТО, в основному, освоїли професії верстатників і слюсарів. Одна особа з числа інвалідів, звільнена з військової служби після участі в АТО, отримала ваучер на підвищення кваліфікації за спеціальністю «Комп’ютерні системи та мережі». Вартість ваучера - 13,8 тис. грн. Дві особи працевлаштовані за рахунок компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям», - підсумував Володимир Міненко.