Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові обговорили взаємодію влади, ЗМІ та громадськості з питань переселенців

У Харкові обговорили взаємодію влади, ЗМІ та громадськості з питань переселенців

Круглий стіл, який було присвячено інформаційним потребам тимчасово переміщених осіб, а також особливостям висвітлення цієї теми журналістами, відбувся 25 лютого.

Представники ЗМІ, громадських організацій, влади, а також самі переселенці, зібралися в приміщенні громадської організації «Український кордон». Говорили про те, як поліпшити комунікацію між владою, переселенцями, волонтерами та ЗМІ, як забезпечити доступ до важливої інформації.

Як зазначив медіаексперт, радник голови ХОДА Юрій Чевордов, керівник області Ігор Райнін вважає питання тимчасово переміщених осіб першочерговими в їх висвітленні та вирішенні.

«Будь-яка соціально важлива інформація, в тому числі - для ТПО, оперативно висвітлюється на сайті ХОДА. До того ж, варто зазначити важливу роль радників Ігоря Райніна, серед яких чимало волонтерів, що безпосередньо працюють з переселенцями. Інформація про переселенців у будь-якому випадку аналізується, в результаті чого приймаються відповідні рішення», - пояснив Юрій Чевордов.

Він оцінив співпрацю харківських ЗМІ та влади в питаннях висвітлення проблем ТПО як задовільну.

Учасники круглого столу відзначили значиму роль ЗМІ у висвітленні проблем переселенців. Представники громадськості запропонували своє сприяння харківським журналістам у висвітленні питань, пов'язаних з ТПО, в тому числі, пообіцяли проводити тематичні тренінги.