Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині мають бути реалізовані проекти, які нададуть поштовху для розвитку промисловості України. Ігор Райнін

На Харківщині мають бути реалізовані проекти, які нададуть поштовху для розвитку промисловості України. Ігор Райнін

Голова ХОДА разом з Прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком 23 лютого відвідали ДП «Завод «Електроважмаш».

Під час візиту на підприємство Ігор Райнін підкреслив важливість впровадження нової індустріальної політики в Україні в цілому і нашому регіоні, зокрема.

«Харківська область - індустріальний регіон і, безумовно, на прикладі та в рамках нашої області повинні бути реалізовані ті пілотні проекти, які стануть поштовхом для розвитку всього промислового комплексу країни, - підкреслив Ігор Райнін. - Такі світові гіганти, як «Електроважмаш» і «Турбоатом», що представляють енергомашинобудування, такі підприємства, як «ФЕД», завод імені Малишева, авіаційний завод, є каталізаторами розвитку всієї країни. І ми вкрай вдячні Президенту України і прем'єр-міністру за те, що вони сьогодні разом планують вирішувати проблеми промисловості Харківської області».

Арсеній Яценюк пояснив, що впровадження нової індустріальної політики в країні має на увазі, з одного боку, завантаження підприємств замовленнями всередині країни, з іншого - подальшу диверсифікацію ринків збуту.

«Електроважмаш» зараз постачає обладнання, в першу чергу, державним компаніям - «Укренерго», «Центренерго» й «Укрзалізниці» - і при затвердженні фінансових планів розвитку цих компаній окреме фінансування буде передбачено на інвестиційну складову для того, щоб у «Електроважмашу» були замовлення, - сказав прем'єр-міністр. - Диверсифікація ринків зараз полягає в тому, щоб «Електроважмаш» разом з «Турбоатомом» представили проект комплектної поставки до таких країн, як Іран, Монголія, Казахстан, Бангладеш, Індія, і освоювали нові ринки, в тому числі - й Узбекистан, і Туркменістан. Потрібно, щоб українські виробники виходили на ці ринки та перемагали світових гігантів. І я підкреслюю, що такий вихід має проходити без посередників. Прямі контракти, прямі поставки».

Глава уряду також нагадав, що Міністерство економіки оголосило кадровий конкурс на посади керівників п'яти найбільших державних підприємств країни, в тому числі - й харківського заводу «Електроважмаш».

«Електроважмаш» - перший на шляху отримання нового керівника, і я прошу і трудовий колектив взяти участь у дискусії про нового керівника», - зазначив Арсеній Яценюк. 

Більше фото