Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрили меморіальний камінь жертвам теракту біля Палацу спорту

У Харкові відкрили меморіальний камінь жертвам теракту біля Палацу спорту

У відкритті пам’ятного знаку взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк.

Звертаючись до учасників заходу, він наголосив на тому, що суспільство має об’єднатися заради втілення ідеалів, за які віддали свої життя харківські патріоти.

«Обласна державна адміністрація підтримала створення пам’ятного знаку, голова області Ігор Райнін особисто долучився до цього, адже ми розуміємо, що минулорічні трагічні події не можна забувати, - підкреслив Михайло Черняк. - Декілька днів тому ми вшановували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Так само, як вони виконували свій громадянський обов’язок в Києві, учасники «Маршу гідності» виконували свій обов’язок тут. І тепер ми повинні зробити все, щоб не зрадити тим ідеалам, заради яких вони віддали життя, і побудувати нову країну та нове суспільство».

Вшанувати пам’ять загиблих прийшли їх рідні, представники громадськості, учасники АТО.

Заступник голови обласної організації Спілки ветеранів АТО Юрій Корсунов зазначив, що теракт біля Палацу спорту засвідчив - необхідно докласти чимало зусиль, щоб зберегти мир у Харкові.

«Напередодні маршу наш підрозділ повернувся із зони АТО без втрат, в повному складі. І в мирному місті рука російських терористів дотягнулася до нас і до мирних мешканців. Це стало уроком, - підкреслив ветеран АТО. - Зараз ми маємо бути єдиними і робити все, щоб зараза сепаратизму не потрапила до Харкова».

Нагадаємо, внаслідок вибуху, скоєного під час «Маршу гідності» 22 лютого 2015 року, загинули четверо харків’ян: координатор Євромайдану Ігор Толмачов, підполковник міліції Вадим Рибальченко, учень 10-го класу школы №11 Данило Дідик та 18-річний студент університету міського господарства Микола Мельничук.

Більше фото