Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Дзюба здобув «золото» чемпіонату Європи з тхеквондо

Олександр Дзюба здобув «золото» чемпіонату Європи з тхеквондо

З 18 по 20 лютого в турецькому місті Белек відбувся клубний чемпіонат Європи з тхеквондо ВТФ.

В чемпіонаті взяли участь 170 команд та клубів майже з усіх країн Європи, які розіграли медалі в трьох вікових групах – серед доросли, юніорів та кадетів. За підсумками змагань на рахунку харківських тхеквондистів, які увійшли до складу збірної команди України, були 1 золота, 2 срібні та 2 бронзові нагороди.

Золоту медаль чемпіонату харків’яни здобули в змаганнях серед юніорів. Чемпіоном Європи у вазі до 55 кг став вихованець харківської ДЮСШ №2 Олександр Дзюба. На шляху до золотої медалі Олександр здолав з рахунком 8:1 суперника з Франції, потім по черзі переміг трьох суперників з Туреччини з рахунками 7:2, 6:0 та 15:7, а у фіналі з рахунком 2:1 перевершив тхеквондиста з Казахстану.

Також на рахунку юніорів була «бронза» Дмитра Маркіна, яку він здобув в ваговій категорії до 73 кг. Харків’янин переміг суперника з Італії, але у півфіналі з рахунком 5:7 поступився спортсмену з Туреччини, який в підсумку став чемпіоном.

Ще три медалі – два «срібла» та «бронзу» - вибороли на чемпіонаті харківські кадети. В ваговій категорії до 33 кг віце-чемпіоном став Денис Іващенко. Харків’янин успішно дійшов до фіналу, перемігши суперників з Азербайджану, Туреччини, Казахстану та свого співвітчизника Владислава Сторожука з Дніпропетровської області. Але у фінальному поєдинку програв 9:22 супернику з Туреччини.

«Срібло» чемпіонату було і на рахунку Діани Таранченко. В ваговій категорії до 37 кг серед кадеток харківська спортсменка здолала двох суперниць з Туреччини, а у півфіналі - тхеквондистку з Німеччини. На жаль, в поєдинку за «золото» Діана програла 0:9 суперниці з Туреччини.

Бронзову медаль в ваговій категорії до 53кг серед кадетів здобув Євген Кучеренко. Харків’янин стартував з перемоги над суперником з Туреччини, але у півфіналі програв 2:9 болгарину, який у підсумку здобув «срібло».

Загалом на чемпіонаті українські спортсмени вибороли рекордні для себе 27 медалей - 7 золотих, 7 срібних и 13 бронзових, а збірна команда України посіла друге місце в змаганнях серед кадеток, третє - серед юніорів і третє місце - в загальнокомандному заліку усіх вікових категорій. На другому місці була команда Азербайджану, а перемогли господарі чемпіонату – тхеквондисти Туреччини.