Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми будемо ініціювати створення програми пільгового кредитування учасників АТО. Ігор Райнін

Ми будемо ініціювати створення програми пільгового кредитування учасників АТО. Ігор Райнін

Питання, пов'язані з виділенням землі та наданням житла учасникам антитерористичної операції, обговорили під час зустрічі Ігоря Райніна з ветеранами АТО.

Спілкуючись з учасниками АТО, Ігор Райнін підкреслив, що вирішення їх життєвих питань - один з пріоритетів обласного керівництва.

«Я радий, що у обласної адміністрації налагоджені тісні контакти зі Спілкою ветеранів АТО, завдяки чому ми дізнаємося про проблеми бійців і можемо допомагати. Зі свого боку, хочу запевнити, що готовий відстоювати ваші інтереси, в тому числі - на рівні Кабінету міністрів», - сказав керівник області.

Ветерани розповіли Ігорю Райніну про свої плани будівництва дачного селища у Вільхівці, де в минулому році учасникам АТО видали земельні ділянки.

«Ми хочемо розвивати цей дачний кооператив і перетворити його на невелике впорядковане селище. Для цього там необхідно створити інфраструктуру - облаштувати дороги, провести світло», - розповів заступник голови обласної організації Спілки ветеранів АТО Юрій Корсунов.

Крім того, ветерани підняли питання пільгового кредитування будівництва житла на території дачного кооперативу: однотипних будиночків площею близько 70 кв. м.

Ігор Райнін зазначив, що програми пільгового кредитування розробляються на державному рівні, і на сьогоднішній день програм, за якими учасники АТО могли б отримати кредити, немає.

«Ми будемо готувати пропозиції щодо створення такої програми на державному рівні. Крім того, розглянемо можливість фінансування з обласного та районного бюджетів», - пообіцяв Ігор Райнін.

Також ветерани попросили голову ХОДА сприяти у виділенні земельних ділянок для ведення сільського господарства.

Крім того, представники Спілки ветеранів АТО розповіли Ігорю Райніну про те, що підготували проект будівництва в Харкові багатоповерхового будинку для учасників антитерористичної операції. Зараз вони очікують рішення сесії міської ради про виділення земельної ділянки під забудову.

Ігор Райнін запевнив: якщо з виділенням ділянки виникнуть проблеми, він допоможе в позитивному вирішенні цього питання.

«Нам приємно, що керівництво обласної державної адміністрації серйозно ставиться до наших проблем і допомагає в їх вирішенні», - зазначив Юрій Корсунов.

Більше фото