Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На прийомі Михайла Черняка просили посприяти у виділенні коштів на лікування

На прийомі Михайла Черняка просили посприяти у виділенні коштів на лікування

Заступник голови ХОДА 10 лютого провів особистий прийом громадян.

Мешканці області озвучували проблеми забезпечення безкоштовними ліками інвалідів-чорнобильців, зверталися з питанням щодо відшкодування коштів з пенсії, а також її перерахунку.

Так, до заступника голови ХОДА звернулись мешканці Балаклійського району з проханням надати допомогу для лікування їх родича – переселенця. Вони розповіли, що 32-річному чоловікові буде проведена операція на серці повторно – для лікування потрібні кошти.

«Зятю зараз дали 3-тю групу інвалідності, з роботи він звільнився, ми отримуємо тільки пенсію і на лікування коштів не маємо», - розповіли жінки.

Михайло Черняк зауважив, що наразі існуючий порядок виділення коштів на лікування не дозволяє надавати матеріальну допомогу для тимчасово переміщених осіб.

«Повірте, ми не залишимо напризволяще людину, яка потребує допомоги. За моїм рішенням у положення відвідної комісії будуть внесені зміни. Час ставить перед нами нагальні проблеми, які ми вирішимо на користь людей, будьте в цьому певні. Нехай заявник готує відповідні матеріали і пише заяву на отримання матеріальної допомоги на лікування», - наголосив Михайло Черняк.

Вирішення проблем, з якими громадяни звернулися в ході прийому, Михайло Черняк взяв під особистий контроль. Крім того, у ході прийому мешканці Харківської області, за необхідністю, змогли отримати консультації керівників департаментів соціального захисту населення та охорони здоров'я ХОДА, а також фахівців обласного управління Пенсійного фонду.