Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські спортсмени у складі збірної вирушили на II Зимові юнацькі Олімпійські ігри

Харківські спортсмени у складі збірної вирушили на II Зимові юнацькі Олімпійські ігри

Змагання пройдуть з 12 по 22 лютого в Ліллехаммері (Норвегія).

За декілька годин до від’їзду до столиці ІІ Зимових юнацьких Олімпійських ігор в Олімпійському домі відбулась зустріч юних олімпійців зі спортивним керівництвом країни, повідомляють на урядовому порталі.

Напутні слова атлетам лунали від міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, президента НОК, олімпійського чемпіона Сергія Бубки, заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту, срібного призера Олімпійських ігор в Сіднеї-2000 з плавання Дениса Силантьєва, першої медалістки незалежної України, бронзової призерки Олімпійських ігор в Ліллехаммері-1994 з біатлону Валентини Цербе та інших.

Денис Силантьєв та Валентина Цербе провели традиційну процедуру передачі прапора України юним атлетам. Синьо-жовтий стяг прийняли чемпіонка України серед юніорів з фігурного катання у танцях на льоду Анжеліка Юрченко та учасник Кубка Європи зі скелетону Владислав Гераскевич. Їм також було надано право підняти державний та олімпійський прапори.

Українська юнацька збірна на Іграх представлена 23 спортсменами. Вони будуть змагатися у дев'яти видах спорту: біатлоні, лижному двоборстві, фігурному катанні, санному спорті, стрибках на лижах з трампліну, лижних гонках, гірськолижному спорті, сноубордингу та скелетоні.

Наймолодшим представником юнацької олімпійської збірної команди України є 14-річний фігурист Іван Шмуратко з Києва. Також саме цей вид спорту - фігурне катання, делегував найбільшу кількість своїх учасників до збірної - 7 чоловік.

Найбільшу кількість атлетів до збірної підготували Харківська (6 спортсменів) та Львівська (5) області, а також місто Київ (5).

Загалом 1100 атлетів з 71 країни світу віком від 14 до 18 років протягом 10 днів розіграють 70 комплектів нагород в усіх традиційних 15 зимових дисциплінах.

Зі складом юнацької Олімпійської збірної команди України на II Зимових ЮОІ-2016 можна ознайомитися тут.