Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські самбісти перемогли на чемпіонаті України

Харківські самбісти перемогли на чемпіонаті України

5 та 6 лютого в спорткомплексі Національного юридичного університету ім.Я.Мудрого відбувся чемпіонат України серед чоловіків і жінок зі спортивного й бойового самбо.

Під час урочистої церемонії відкриття усіх присутніх привітали заступник міністра молоді та спорту Ярослав Войтович та директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Віталій Кириленко.

«Нам дуже приємно, що чемпіонат України з самбо проходить у Харкові, та ми раді бачити сьогодні гостей зі всієї країни. Ми любимо спорт та знаємо, як проводити змагання такого рівня. У нас є вся необхідна інфраструктура, знання, потужний тренерський склад та видатні спортсмени з самбо. Ці змагання змогли сьогодні відбутися у Харкові завдяки тому, що наш спортсмен - шестиразовий чемпіон світу харків’янин Віктор Савінов - сам починав свій шлях до перемог в цих стінах. Та коли формувався календар в українському самбо, ці змагання віддали саме Харкову, як дань поваги за яскраві успіхи наших спортсменів», - зазначив Віталій Кириленко.

Участь в чемпіонаті взяли близько 350 спортсменів з 21 області України. За підсумками змагань самбісти Харківської області здобули 9 золотих, 5 срібних та 16 бронзових медалей, а також посіли перше загальнокомандне місце.

В змаганнях серед чоловіків харків’яни вибороли 4 золоті, 2 срібні та 3 бронзові нагороди.

«Золото» було на рахунку:

- Артура Половікова (вагова категорія до 48 кг). У фіналі переміг суперника з Рівненської області Андрія Волянського.

- Дмитра Євдошенка (вагова категорія до 62 кг). У фіналі переміг суперника з Івано-Франківської області Василя Онуфрака.

- Артура Саркісяна (вагова категорія до 74 кг). У фіналі переміг суперника з Хмельницької області Дмитра Бабійчука.

- Сергія Крівчача (вагова категорія до 82 кг). У фіналі переміг харківського борця Дениса Павлюкова, який, відповідно, завоював срібну медаль чемпіонату.

Також «сріблом» відзначився Артем Гуляєв. В фіналі вагової категорії до 90 кг харківський самбіст поступився супернику з Хмельницької області Івану Васильчуку.

Бронзові медалі здобули Сафгулу Халілов (вагова категорія до 57 кг), Олександр Міндила (вагова категорія до 100 кг) та Владислав Березка (вагова категорія понад 100 кг).

В жіночому самбо харків’янки здобули 3 золоті та 6 бронзових медалей.

Чемпіонками України стали:

- Анастасія Новікова (вагова категорія до 48 кг). У фіналі перемогла суперницю з Івано-Франківської області Олену Куницьку.

- Анастасія Шевченко (вагова категорія до 60 кг). У фіналі перемогла суперницю з Львівської області Руслану Стельмащук.

- Мавлюда Ятімова (вагова категорія до 64 кг). У фіналі перемогла суперницю з Чернігівської області Юлію Гребеножко.

Бронзові нагороди вибороли: Діана Данчева (вагова категорія до 44 кг), Катерина Чертил (вагова категорія до 56 кг), Ольга Серікова (вагова категорія до 60 кг), Анжела Рой (вагова категорія до 64 кг), а також Таїсія Редченко і Юлія Ординська (вагова категорія понад 80 кг).

В розділі бойового самбо на рахунку харківських спортсменів було 2 золоті, 3 срібні та 7 бронзових медалей.

В ваговій категорії до 68 кг чемпіоном став Бачукі Багішвілі, який у фіналі переміг суперника з Одеської області Сергія Русінка. А у вазі до 74 кг «золото» здобув Владислав Руднєв.

Варто зазначити, що в цій ваговій категорії увесь п’єдестал пошани був за харківськими спортсменами. «Срібло» здобув Кирило Крикунов, а «бронзою» відзначилися Денис Курдінов та Антон Зубков.

Віце-чемпіонами країни з бойового самбо також стали: Артур Половіков (вагова категорія до 48 кг), який програв у фіналі супернику з Вінницької області Владиславу Волошину, а також Євген Фоменко, який у фіналі вагової категорії до 90 кг програв херсонському самбісту Руслану Чапку.

Бронзові медалі здобули: Олексій Проскурін (вагова категорія до 52 кг), Арсен Тайгібов (вагова категорія до 57 кг), Богдан Кондратович (вагова категорія до 62 кг), а також Олександр Вітов та Зейдулах Назіров (обидва - вагова категорія до 68 кг).