Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під час третього раунду вакцинації проти поліомієліту планують прищепити понад 200 тисяч дітей

Під час третього раунду вакцинації проти поліомієліту планують прищепити понад 200 тисяч дітей

25 січня в області стартував третій раунд імунізації проти поліомієліту.

Як розповів директор Департаменту охорони здоров'я Олександр Галацан, в ході третього раунду вакцинації проти поліомієліту в Харківській області передбачається прищепити 237 тисяч дітей, з них 130 тисяч - у місті Харкові. За даними на 1 лютого, вже щеплено 27% від загальної кількості дітей, що підлягають імунізації.

«Під час третього раунду прищеплюються діти від 2 місяців до 10 років. Імунізація дітей, яким досі не робили щеплення, проводиться шляхом ін'єкції інактивованої вакцини ІПВ високої якості. Таких дітей у нас всього 3000. Решта дітей проходять повторну ревакцинацію вакциною ОПВ, яка крапається на язик. Ми бачимо, що ця вакцина дає дуже хороші результати, за час перших двох турів не було зафіксовано жодного випадку вираженої побічної дії, - зазначив Олександр Галацан. - Тому ми пропонуємо батькам дуже уважно поставитися до цього питання і прийти до поліклініки для щеплення. Усі медустанови області забезпечені вакциною в достатній кількості».

За словами директора Департаменту охорони здоров'я, розрахунковий час проведення третього раунду імунізації - 2 тижні. Але його, швидше за все, продовжать ще на тиждень, до середини лютого. Це пов'язано з попередньою підвищеною захворюваністю на ГРВІ та грип в області.

«На тлі температурних реакцій у дітей, дійсно, бажано не проводити вакцинацію. Але коли температура нормалізується, буквально, за три дні, вже можна робити щеплення», - пояснив Олександр Галацан.