Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під час морозів на Харківщині працюватимуть більше 300 пунктів обігріву

Під час морозів на Харківщині працюватимуть більше 300 пунктів обігріву

Всі служби області перебувають у режимі підвищеної готовності до ліквідації наслідків несприятливих погодних умов.

За даними Гідрометцентру, найближчими днями у Харківській області очікується зниження температури та сильні снігопади. У зв’язку з цим всі структури, відповідальні за забезпечення життєдіяльності регіону, готуються працювати у складних умовах.

«На засіданні оперативного штабу комісії з надзвичайних ситуацій, яке відбулося 21 січня, ми ще раз відпрацювали взаємодію всіх служб в умовах негоди: Головного управління ДСНС України у Харківській області, Національної поліції, Служби автомобільних доріг, обленерго, медичної служби, а також житлово-комунальних підприємств», - розповів заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

За його інформацією, наразі на щодобове чергування заступають 550 співробітників ДСНС, задіяно близько 150 одиниць техніки, з якої 60 автомобілів - підвищеної прохідності, здатних евакуювати застряглий в заметах транспорт.

«У разі необхідності додатково можна буде залучити ще 550 співробітників ДСНС та резервну техніку. Крім того, в постійній готовності до ліквідації наслідків негоди перебувають 100 осіб курсантського складу НУЦЗ України», - повідомив заступник голови облдержадміністрації.

Він також зазначив, що у разі зниження температури в Харкові та області будуть працювати стаціонарні пункти обігріву в об’єктах соціальної сфери, лікарнях, вокзалах, сільрадах тощо.

«На території області налагоджена робота більш ніж 300 стаціонарних пунктів обігріву. Крім того, є намети, є близько 14 пересувних пунктів, які ми будемо ставити в місцях підйомів-спусків, де утворюється ожеледь, і, відповідно, можуть бути затори. Всі пункти обігріву перевірені і готові до роботи. В них громадяни, які потерпатимуть від низької температури, зможуть відігрітися та випити гарячі напої, - розповів Євгеній Шахненко. - Ситуація знаходиться на постійному контролі. За досвідом роботи під час попередніх снігопадів ми впевнені, що впораємося».