Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В регіоні продовжують розчищати автошляхи від снігу

В регіоні продовжують розчищати автошляхи від снігу

За повідомленням Департаменту цивільного захисту ХОДА, минула доба в місті та області пройшла без надзвичайних ситуацій. Аварій на системах життєзабезпечення населення не зареєстровано.

Зокрема, аеропорт «Харків» працював згідно з графіком. Рух залізничного транспорту на ділянках області здійснювався за розкладом. Стабільно працював на маршрутах міжміський та міський автотранспорт.

«Всі служби були попереджені про стихійні та небезпечні гідрометеорологічні явища та наразі працюють в посиленому режимі», - розповів директор Департаменту цивільного захисту ХОДА  Володимир Фадєєв.

Заздалегідь готувалися до складних погодних умов й дорожники. Як повідомив перший заступника начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка, сильний снігопад прогнозується весь день, після чого циклон залишить наш регіон - до вівторка опади не очікують.

«За минулу добу по області температура складала від мінус 9 ºС до мінус 16 ºС. Дорожниками проводились роботи з обробки проїзної частини доріг протиожеледними матеріалами, - зазначив Сергій Пляка. - На автомобільних дорогах загального користування області працювало 160 одиниць спеціальної дорожньої техніки та 201 дорожній робітник. Силами підрядної організації було використано приблизно 800 тон піщано-сольової суміші та 65 тон чистої солі».

Наразі найбільшу увагу служба приділяє дорогам державного значення на Київському і Сумському напрямках.

«Станом на 10:30 на дорогах загального користування задля забезпечення безпечного та безперешкодного проїзду працюють  216 дорожніх робітників та 178 одиниць спецтехніки», - повідомляють у Службі автомобільних доріг у Харківській області.

Служба звертається до водіїв з проханням – у разі виникнення надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах загального користування негайно повідомити оператора диспетчерської служби за тел.(057) 336-79-33 (цілодобово). За можливістю, не продовжувати рух цією ділянкою дороги, зачекати та дати можливість проїхати техніці.