Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До розчищення доріг в області залучать військову техніку

До розчищення доріг в області залучать військову техніку

Не допустити обмеження руху на магістралях регіону - таке завдання поставив голова ХОДА Ігор Райнін під час засідання оперативного штабу обласної комісії з надзвичайних ситуацій.

Про те, як в області борються з наслідками негоди, в ході прес-конференції розповіли заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко та начальник обласної Служби автомобільних доріг Євген Зражевець.

За даними фахівців, за минулу добу в Харківській області випала місячна норма опадів. У місті Харкові - від 20 до 30 см снігу, в окремих районах області - до 35 см. При цьому найближчими днями, згідно з прогнозами синоптиків, снігопади триватимуть. Очікуються перепади температури і поривчастий вітер.

«За дорученням голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Львовича Райніна 18 січня відбулося ранкове засідання оперативного штабу нашої комісії з надзвичайних ситуацій. На ньому ми ще раз обговорили роботу та взаємодію всіх структур, що відповідають за життєзабезпечення області в умовах негоди, - повідомив Євгеній Шахненко. - На сьогодні по лінії обленерго немає відключень населених пунктів в області, є запас ремонтного матеріалу, готові всі ремонтні бригади. Робота котелень та топкових теж відбувається без зривів, в штатному режимі. Проїзд на дорогах Харківської області забезпечений».

Заступник голови ХОДА зазначив, що до розчищення доріг в області планують залучити важку військову техніку. Начальники військових гарнізонів регіону вже співпрацюють зі Службою автомобільних доріг у цьому напрямку.

«Ігор Львович Райнін в ході засідання штабу підкреслив, що ми повинні не допустити обмеження руху на центральних магістралях області. Це пов'язано з життєзабезпеченням - поставками хліба, роботою «швидкої допомоги», - зазначив Євгеній Шахненко.

За його даними, в даний момент на дорогах області працює 281 одиниця техніки, а місті Харкові - 142 одиниці.

Євген Зражевець зазначив: отримавши інформацію Гідрометцентру про очікувані снігопади, фахівці приділили велику увагу підготовці до негоди.

«Від снігу розкрили не тільки проїжджу частину, але й узбіччя, що допомогло нам серйозно утримати ситуацію за останню добу, - пояснив Євген Зражевець. - Також основну увагу було приділено поповненню ресурсу паливно-мастильних матеріалів. Ключову роль у цьому зіграв Ігор Львович Райнін, своїм оперативним рішенням він забезпечив нас ПММ на тиждень роботи. Крім того, ми дозамовили 25 вагонів технічної солі на підприємстві «Артемсіль», щоб зробити більше піщано-сольової суміші».

Начальник обласної Служби автодоріг підкреслив: наразі проїзд на дорогах області забезпечено, зупинок руху не було. Основну увагу фахівці приділяють київській трасі (М-03) від Харкова до кордону з Полтавською областю.

«Тут найвища інтенсивність руху і найсерйозніший перепад рельєфу, в порівнянні з іншими дорогами області», - пояснив Євген Зражевець.

Власників автотранспорту дорожники і правоохоронці традиційно просять бути обережними, дотримуватися правил дорожнього руху і не виїжджати на дороги регіону без зайвої потреби.

Більше фото