Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Надзвичайних ситуацій через негоду в Харківській області немає

Надзвичайних ситуацій через негоду в Харківській області немає

Про це повідомив директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимир Фадєєв.

«Зранку міський транспорт вийшов на лінії, рух залізничного транспорту здійснювався за розкладом. Внаслідок несприятливих погодних умов в аеропорті «Харків» було затримано й відмінено рейси. Аварії на системах життєзабезпечення населення не зареєстровані, інформації про збої в роботі енергомереж не надходило», - розповів Володимир Фадєєв.

У Службі автомобільних доріг Харківської області підкреслили: проїзд на дорогах загальнодержавного та місцевого значення в регіоні забезпечено.

«Вночі і вранці 18 січня рух транспорту не припинявся, заторів на дорогах не зафіксовано. На даний момент в області працюють снігоочисні механізми і техніка – 251 одиниця - та робітники – 290 чоловік. Очищено від снігу доріг державного значення – 2512 км, місцевого значення –1770 км. Вже використано 120 т чистої солі, 1800 кубічних метрів піщано-сольової суміші. Інформації про ДТП не надходило», - повідомили в службі.

«Роботи з зимового експлуатаційного утримання доріг продовжуються. Важливо відзначити, що обмеження руху в місцевій мережі доріг немає. Розчищення проводяться в плановому режимі за допомогою техніки, яку виділяють райони. Усі маршрути відпрацьовуються за участю голів райдержадміністрацій», - пояснив перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка.

Тим часом метеорологи попереджають про подальше погіршення погодних умов. 18 - 19 січня в Харківській області очікується мокрий сніг, на південному сході області - сніг з дощем. Вітер південно-східний 15 - 20 м/с. З 19 січня очікується зниження температури до 10 градусів морозу.

Правоохоронці звертаються до учасників дорожнього руху з проханням утриматись від поїздок територією області та за її межами без зайвої необхідності. У разі потрапляння у затор водії можуть звернутися за допомогою до оперативних служб:

- за Єдиним телефоном спасіння 112 (цілодобово);

- за телефоном Державної служби з надзвичайних ситуацій в області - 101 (цілодобово);

- до оперативного чергового Департаменту цивільного захисту ХОДА: (057) 700-30-90;

- до диспетчеру САД у Харківській області за телефоном: (057) 336-79-33 (цілодобово).