Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учні Руновщинської школи вперше з 2005 року зможуть взимку займатися в теплих класах

Учні Руновщинської школи вперше з 2005 року зможуть взимку займатися в теплих класах

В будівлі навчального закладу завершили капітальний ремонт системи опалення. Кошти на роботи в одній з найбільших шкіл Зачепилівщини було виділено з обласного бюджету в 2015 році за ініціативи голови ХОДА Ігоря Райніна.

Обладнати школу новим твердопаливним котлом та поміняти тут вікна голова Харківської обласної адміністрації пообіцяв у червні минулого року, коли відвідав сільську школу в Рунівщині під час робочої поїздки до Зачепилівського району.

Як розповів голова Зачепилівської РДА Андрій Конопля, раніше будівля школи, в якій сьогодні навчаються 165 дітей, опалювалася газовими котлами. Але після того, як у 2005 році в школі збудували новий корпус, потужностей старих котлів стало не вистачати: взимку школярам доводилося навчалися за температури плюс 8.

«Саме тому під час зустрічі голови ХОДА Ігоря Райніна з активом району ми попросили його допомогти з установкою нового котла на альтернативному паливі. Голова ХОДА відгукнувся на наше прохання і порекомендував якнайшвидше підготувати проект ремонтних робіт. Щойно ми це зробили, Ігор Райнін ініціював винесення питання про фінансування ремонту на сесію обласної ради, і депутати підтримали його. Завдяки цьому ми отримали на ремонт системи опалення 650 тис. грн і змогли в повному обсязі виконати всі роботи», - розповів Андрій Конопля.

Як повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко, під час ремонту системи опалення в Руновщинській школі встановили два котли на твердому паливі та фільтри для очистки води та насосів, проклали трубопроводи опалення, установили теплові вузли, повітрезбирачі, розширювальні баки та провели ще комплекс необхідних робіт .

Крім того, завдяки участі в обласному конкурсі мініпроектів, Руновщинська школа отримала кошти з обласного бюджету для заміни вікон на металопластикові з подвійним склопакетом.

«Ми вдячні керівництву області за допомогу у вирішенні життєво важливих для нашого району питань. Завдяки допомозі керівника ХОДА після канікул діти прийдуть до оновленої школи і навчатимуться в теплі», - наголосив голова райдержадміністрації.