Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’яни здобули 11 медалей на чемпіонаті України з шорт-треку

Харків’яни здобули 11 медалей на чемпіонаті України з шорт-треку

Участь в змаганнях взяли 35 спортсменів з Харківської та Сумської області, а також міста Київ.

За підсумками юніорського чемпіонату, який пройшов у Харкові, на рахунку господарів чемпіонату було 3 золоті, 4 срібні та 4 бронзові нагороди.

Найкраще виступила жіноча частина збірної. Юніорки вибороли 3 золоті, 2 срібні та 1 бронзову медаль. Два «золота» було на рахунку Марії Довгополової, які вона здобула на дистанціях 1500 та 1000 метрів.

Також Марія була другою на фініші дистанції 500 метрів, поступившись перемогою ще одній харківській спортсменці Юлії Кромідо. В свою чергу, Юлія посіла друге місце на дистанції 1000м.

Бронзова медаль дісталася Дарині Воропаєвій на дистанції 1500м.

В змаганнях серед юніорів на дистанції 1500м харків’янин Станіслав Омельченко посів друге місце, третє було також за харківським спортсменом - Дмитром Покровським. А на дистанції 1000м «бронзою» відзначився Роман Малюга.

Дві медалі харків’яни вибороли в естафетній гонці. Команда Харків-1 (Станіслав Омельченко, Владислав Неміро, Дмитро Покровський, Роман Малюга) посіла друге місце, а команда Харків-2 (Микита Неміро Богдан Ковальов, Анатолій Волков, Дмитро Павлов) - третє. Перемогу в естафетній гонці здобула команда Києва. В змаганнях серед юніорок естафета не проводилася.

Цей чемпіонат був вирішальним етапом формування збірної команди України до участі в чемпіонаті світу з шорт-треку серед юніорів, який з 29 по 31 січня відбудеться у болгарському місті Софія. До складу збірної потрапили три харківських спортсмени - Станіслав Омельченко, Марія Довгополова та Юлія Кромідо.