Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині проходить реєстрація учасників пробного ЗНО

На Харківщині проходить реєстрація учасників пробного ЗНО

Реєстрація на пробне тестування почалася 5 січня і триватиме до кінця місяця.

Як розповів директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, пробне тестування всі бажаючі зможуть пройти з двох предметів: української мови та літератури і з одного з предметів на вибір - іноземної мови, біології, хімії, фізики, математики, історії України. Пробне тестування з української мови та літератури відбудеться 2 квітня, з предмету на вибір - 9 квітня.

«Пробне ЗНО проводиться для того, щоб майбутні абітурієнти відчули атмосферу тестування і психологічно підготувалися до нього. Крім того, у них є можливість заздалегідь навчитися заповнювати бланки, побачити самі завдання і зрозуміти, як правильно розподілити час на їх виконання», - зазначив Анатолій Бабічев.

Він підкреслив, що участь у пробному тестуванні не є обов'язковою і не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії ЗНО.

Також директор Департаменту науки і освіти повідомив про нововведення в проведенні ЗНО в цьому році.

Так, обов'язкове тестування проводитиметься з двох предметів: української мови та літератури, а також, на вибір, математики або історії України - залежно від профілю вишу, який обирає абітурієнт. Крім того, цьогоріч обов'язковим стане випускний іспит з іноземної мови в школах, його проводитимуть у формі тестування.

«Планується, що з 2017 року іноземна мова стане третім обов'язковим тестом ЗНО. Іспит у вигляді тесту дозволить підготуватися до цього нововведення», - пояснив Анатолій Бабічев.