Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ліквідацію наслідків негоди обговорять на спеціальному засіданні комісії з надзвичайних ситуацій

Ліквідацію наслідків негоди обговорять на спеціальному засіданні комісії з надзвичайних ситуацій

Термінове засідання пройде 11 січня. Координація роботи всіх служб регіону буде здійснюватися під керівництвом голови ХОДА Ігоря Райніна.

Як повідомив начальник Служби автомобільних доріг Харківської області Євген Зражевець, станом на 17 годину 11 січня роботи з ліквідації наслідків снігопаду тривають на території всієї області.

«У першу чергу роботи проводяться за напрямками Київ-Харків, Харків-Ізюм, окружна дорога навколо міста Харкова, Харків-Дніпропетровськ. Особлива увага приділялась автобусним маршрутам, основним в’їздам в райони та небезпечним ділянкам», - розповів Євген Зражевець.

За його словами, найбільш інтенсивні опади протягом дня спостерігалися на ділянці автодороги Київ-Харків-Довжанський, від кордону з Полтавською областю до міста Валки, де працює 18 одиниць техніки. В межах міста Ізюм працює 10 одиниць техніки, на території Коломацького району - 7 одиниць.

«Всього зараз працює 223 одиниці снігоприбиральної техніки, в тому числі 2 ротори, вже використано 400 куб.м піщано-сольової суміші та 60 тон чистої солі», - уточнив начальник Служби автодоріг.

Завдяки проведеній попередній підготовці, передислокації додаткової техніки на найбільш уразливі ділянки, обмежень та затримок у русі транспорту через дорожні умови немає.

Він також повідомив, що в рамках взаємодії з ДСНС задіяна важка спецтехніка (ІМР-2), яка на даний час знаходиться в черговому режимі в Ізюмі.

«Також Службою автомобільних доріг у Харківській області разом з підрозділами ДСНС та Управлінням превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Харківській  області (ДАІ) відпрацьована взаємодія при настанні надзвичайних ситуацій. Зокрема, сьогодні розгорнутий пересувний мобільний пункт обігріву на автодорозі Київ-Харків-Довжанський у Валках. Всього підготовлено 12 стаціонарних та мобільних пунктів», - розповів Євген Зражевець.