Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина налагоджує співпрацю з Китаєм на міжрегіональному рівні

Харківщина налагоджує співпрацю з Китаєм на міжрегіональному рівні

Делегація Харківської області на чолі із заступником голови обласної державної адміністрації Юлією Світличною перебуває з візитом у Китайській Народній Республіці.

Візит організовано за підтримки Посольства України в КНР.

До складу харківської делегації увійшли перший заступник голови Харківської обласної ради Віктор Коваленко, президент Харківської торгово-промислової палати Віктор Звєрєв, депутат обласної ради Микола Тітов та представники ділових кіл Харківщини. В ході поїздки, яка триває з 4 по 11 січня, вони проводять зустрічі з китайськими колегами у місті Харбін провінції Хейлунцзян та в Пекіні.

Зокрема, в рамках візиту 6 січня відбулося підписання Угоди про співробітництво між торгово-промисловими палатами Харківщини та провінції Хейлунцзян, яка сприятиме розширенню співпраці між провідними підприємствами двох регіонів та поглибленню спільної зовнішньоекономічної діяльності.

Під час перебування в Китаї представники Харківщини відвідають IV Зимову харбінську науково-технічну виставку «Економіка і нові можливості північних регіонів у проекті «Один пояс – один шлях», проведуть офіційні та робочі зустрічі з керівництвом Народного Уряду провінції Хейлунцзян та міста Харбін, Хейлунцзянського центру провідних досягнень. Крім того, члени делегації зустрінуться з Надзвичайним і Повноважним Послом України в КНР.

Також передбачається проведення переговорів з представниками ділових і наукових кіл провінції Хейлунцзян з метою встановлення прямих контактів з місцевими підприємцями. Харків’яни презентують економічний та інвестиційний потенціал регіону, а також обговорять з китайською стороною перспективи залучення іноземних інвестицій в економіку області.