Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Архітектори Харківщини підбили підсумки 2015 року

Архітектори Харківщини підбили підсумки 2015 року

Про підсумки року у містобудівній галузі говорили під час засідання колегії при Департаменті містобудування та архітектури ХОДА.

Архітектори міст та районів області проаналізували реалізацію усіх діючих у 2015 році обласних та місцевих програм в містобудівній, пам'яткоохоронній сферах та у галузі будівництва.

Як зазначив директор департаменту, головний архітектор області Михайло Рабінович, одним з важливих питань містобудівної сфери є аналіз Перспективного плану формування територій громад Харківської області з метою забезпечення їх територій необхідною містобудівною документацію.

«Забезпечення дієздатних територіальних громад містобудівною документацією сприятиме економічному зростанню відповідних територій, більш ефективному використанню бюджетних коштів та інших ресурсів, оперативному та якісному наданню мешканцям об’єднаних громад базових соціальних та адміністративних послуг», - зазначив Михайло Рабінович.

Під час засідання обговорили механізм створення інформаційної системи для ведення містобудівного кадастру Харківської області, а також зупинилися на останніх змінах у містобудівному та земельному законодавстві з метою їх застосування у подальшій діяльності відповідних підрозділів містобудування та архітектури. Крім того, були сформовані основні завдання на наступний рік, які направлені органам виконавчої влади для використання в роботі.