Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Старосалтівська об’єднана громада визначається з майбутньою інфраструктурою

Старосалтівська об’єднана громада визначається з майбутньою інфраструктурою

Найближчі плани обговорили на черговому засіданні спільної робочої групи першої об’єднаної громади Харківщини.

Відкриваючи засідання, керівник Харківського регіонального Офісу з підтримки реформи місцевого самоврядування Діана Баринова зазначила, що робоча група має вирішити всі організаційні питання до того, як ЦВК призначить вибори в громаді.

«Сьогодні у нас є час для того, щоб якісно підготувати громаду до фактичного об'єднання. До виборів голови та депутатів об’єднаної громади нам необхідно повністю створити модель управління, інфраструктури, мережі закладів освіти, культури, охорони здоров’я, - пояснила Діана Баринова. - Відповідну роботу вже проводять в департаментах обласної державної адміністрації у розрізі кожної майбутньої об’єднаної громади. Але провідна роль у розробці цих концепцій та моделей повинна бути у громад, які будуть управляти цією інфраструктурою».

Для вирішення цих питань у складі спільної робочої групи були обрані профільні комісії: з питань фінансів та бюджету громади, з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, з питань освіти, медицини, культури та соціального забезпечення громади та комісія з питань підготовки статуту та регламентних документів.

Вже в січні 2016 року комісії планують підготувати пропозицій щодо мережі закладів освіти, медицини та культури об’єднаної громади. Також планується підготувати проект статуту для подальшого обговорення на засіданні спільної робочої групи з подальшим винесенням на розгляд сільських та селищних громад, що увійшли до складу об’єднаної.

Крім того, найближчим часом запланували провести навчання депутатського корпусу сільських та селищних рад з метою широкого їх залучення до  відповідної організаційної роботи по об’єднанню.