Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ухвалення обласного бюджету дозволяє нам повноцінно фінансувати соціальну сферу. Ігор Райнін

Ухвалення обласного бюджету дозволяє нам повноцінно фінансувати соціальну сферу. Ігор Райнін

Голова ХОДА прокоментував ухвалення головного фінансового документу регіону після завершення пленарного засідання II позачергової сесії Харківської облради VII скликання.

«Харківська обласна рада стала першою місцевою радою в Україні, яка прийняла і бюджет області, й Програму соціально-економічного розвитку на 2016 рік. Це дуже важливо, особливо, для нашої області, яка займає стратегічне географічне положення, - підкреслив керівник Харківської облдержадміністрації. - Це дозволить не розривати бюджетний процес, завдяки чому, насамперед, заклади соціальної сфери і всі мешканці області будуть почувати себе впевнено».

Ігор Райнін акцентував увагу на тому, що бюджет області 2016 року включає, насамперед, захищені статті витрат.

«Йдеться про бюджетників, про фінансування об'єктів соціальної сфери. Прийняття бюджету дозволить нам починати рік не за 1/12 бюджету 2015 року, а повноцінно», - підкреслив керівник області.

Він розповів, що разом із затвердженою на сесії Програмою соціально-економічного розвитку обласний бюджет визначає пріоритети для роботи наступного року в рамках Програми розвитку Харківської області до 2020 року.

«Я можу сказати, що ті пріоритети, які ми розставили для себе в 2015 році, дали позитивний ефект. Харківська область за рейтинговою оцінкою Кабінету міністрів займає 4 місце серед регіонів України. Це високий результат для прифронтовій території, яка зіткнулася з серйозними викликами, пов'язаними з антитерористичною операцією, кількістю внутрішніх переселенців, диверсифікацією ринків у результаті розриву економічних відносин з Росією, - зазначив Ігор Райнін. - Хороші показники - це заслуга трудових колективів, всього населення Харківської області, органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, які показали приклад: як працювати разом у складні часи».

Фото пленарного засідання II позачергової сесії Харківської обласної ради VII скликання