Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми не забудемо подвиг ліквідаторів, які врятували нас від Чорнобильської катастрофи. Михайло Черняк

Ми не забудемо подвиг ліквідаторів, які врятували нас від Чорнобильської катастрофи. Михайло Черняк

14 грудня у Харкові пройшли пам'ятні заходи, присвячені Дню ліквідатора наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У покладанні квітів до пам'ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи в Молодіжному парку взяли участь заступники голови ХОДА Михайло Черняк, Марк Беккер та Євгеній Шахненко, заступник голови Харківської обласної ради Віктор Коваленко, а також представники міського керівництва, силових структур, громадських організацій.

«Сьогодні, в День ліквідатора, ми відзначаємо 25-ту річницю установки саркофага над пошкодженим енергоблоком ЧАЕС. Це, безумовно, важлива подія, адже закривши вогнище радіоактивності, ліквідатори забезпечили безпеку для мільйонів людей, - зазначив під час покладання Михайло Черняк. - У квітні ми відзначатимемо 30-ту річницю аварії на Чорнобильській АЕС. Ми готуємося на належному рівні провести заходи, присвячені цій даті. Ніхто не повинен забувати про трагедію, яка зачепила півконтиненту, і про подвиги людей, які захищали від небезпеки не тільки своїх співгромадян, але мешканців всієї Європи».

За словами Михайла Черняка, для того, щоб гідно провести пам'ятні заходи, в обласній державній адміністрації створюється робоча група, до якої увійдуть представники чорнобильських організацій області. Також обласне керівництво планує тісно спілкуватися з лідерами чорнобильського руху, щоб допомагати у вирішенні життєвих питань ліквідаторів, пов'язаних, зокрема, з медичним обслуговуванням, забезпеченням житлом тощо.

«Голова ХОДА Ігор Райнін дуже серйозно ставиться до питань чорнобильців. Ми розуміємо, що увагу цим людям потрібно приділяти не тільки з нагоди пам'ятних дат. Тому зробимо все, щоб вибудувати системні відносини та планомірно і ефективно вирішувати проблеми, з якими сьогодні стикаються ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи», - підкреслив Михайло Черняк.