Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Децентралізація влади - безальтернативний шлях розвитку України. Ігор Райнін

Децентралізація влади - безальтернативний шлях розвитку України. Ігор Райнін

Голова Харківської обласної адміністрації 9 грудня в ході урочистого прийому привітав представників місцевого самоврядування з їх професійним святом.

Ігор Райнін зазначив, що майбутнє держави і громад неможливе без розвитку місцевого самоврядування. Саме органи місцевого самоврядування відіграють важливу роль у демократизації суспільства та несуть велику відповідальність за забезпечення гідних умов для проживання людей. Також керівник ХОДА підкреслив, що в результаті місцевих виборів у Харківській області більше 20 політичних сил представлені в радах усіх рівнів. Це говорить про те, що вперше в регіоні вибір людей буде представлений широким політичним спектром.

«Шановні представники органів місцевого самоврядування, депутати місцевих рад усіх рівнів. Я б дуже хотів у цей святковий день, щоб політика залишилася осторонь, щоб органи місцевого самоврядування вирішували соціально-економічні, гуманітарні та житлово-комунальні питання, - підкреслив Ігор Райнін. - Люди втомилися від політики, хочуть конкретних справ від депутатів будь-якого рівня, спокійного нормального життя. Я можу вас запевнити, що з боку виконавчої влади у Харківській області органи місцевого самоврядування матимуть повну підтримку. За дорученням Президента України Петра Порошенка вітаю вас із сьогоднішнім святом. Бажаю всього найкращого, бути на сторожі інтересів людей і виправдати ту довіру, яку вам надано».

Голова облдержадміністрації також зазначив, що органи місцевого самоврядування перебувають на порозі ініційованих Президентом України реформ.

«Є чітка позиція про те, що більшість повноважень повинні бути передані на місця. Децентралізація влади - безальтернативний шлях розвитку України. Я хочу, щоб на цьому шляху всі представники депутатського корпусу з кожним днем ставали професійнішими, патріотичнішими й ближчими до людей», - сказав Ігор Райнін.

У ході урочистого прийому відбулося нагородження представників органів місцевого самоврядування всіх рівнів, які додали вагомий внесок у розвиток територіальних громад.

Більше фото