Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові слухачі з бойовим досвідом завершують навчання на перших офіцерських курсах

У Харкові слухачі з бойовим досвідом завершують навчання на перших офіцерських курсах

11 грудня у Харківському університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба розпочалися випускні іспити у слухачів курсів військової підготовки сержантського та старшинського складу за офіцерською програмою.

Як повідомили у Регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України (м. Харків), протягом наступних декількох днів понад 100 військовослужбовців Збройних Сил України продемонструють свої нові знання, необхідні для обіймання офіцерських посад у авіаційних частинах чи підрозділах протиповітряної оборони.

Так, на підставі відповідного рішення керівництва Міністерства оборони України, у серпні цього року відбувся відбір кандидатів для перепідготовки з числа рядового та сержантського складу Повітряних Сил. Слухачами першого набору стали воїни з досвідом участі в бойових діях у зоні проведення Антитерористичної операції чи миротворчих місій з обов’язковою базовою вищою освітою.

«Протягом понад трьох місяців із молодшими командирами проводились теоретичні та практичні заняття з метою оволодіння ними тактичним рівнем військової освіти. Навчання проводилося за напрямками підготовки фахівців зенітних ракетних військ, радіотехнічних підрозділів, протиповітряної оборони сухопутних військ, технічного складу авіаційних підрозділів», - пояснив начальник ХУПС генерал-майор Андрій Алімпієв.

Викладачі курсів орієнтували слухачів на здобуття практичних навичок роботи з технікою та озброєнням. До 70% навчального часу було відведено для роботи у стройових частинах повітряних сил.

За словами генерал-майора Андрія Алімпієва,  досвідчені викладачі зі статусом учасника бойових дій, сучасна навчально-матеріальна база, необхідні побутові умови дозволили майбутнім офіцерам швидше вийти на той рубіж, коли вони самостійно зможуть виконувати офіцерські обов’язки. Також взаємний обмін досвідом між «кожедубівцями» та слухачами пішов лише на користь загальному навчальному процесу в ХУПС.

Уже наступного тижня відбудеться церемонія вручення понад 100 першим випускникам курсів військової підготовки сержантського та старшинського складу за офіцерською програмою ХУПС свідоцтв про набуття відповідного рівня військової підготовки та присвоєння первинного офіцерського звання «молодший лейтенант».