Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент призначив нового представника України при ООН

Президент призначив нового представника України при ООН

Ним став Володимир Єльченко. Відповідний указ Глава держави підписав 9 грудня.

На цій посаді Володимир Єльченко змінив Юрія Сергеєва, який був представником України при ООН з 2007 року.

Говорячи про завдання, які стоять перед новим Постійним представником, міністр закордонних справ України Павло Клімкін підкреслив: «Ефективна робота у складі Ради безпеки ООН – це наша нова вершина. Для того, щоб її підкорити, ми вже зараз надаємо нашій місії у Нью-Йорку нової динаміки. Добре, що Україні пощастило мати когорту професіоналів, які добре розуміють ООН і вміють на всіх рівнях ефективно спрямовувати її роботу в інтересах нашої держави».

Володимира Єльченка Павло Клімкін охарактеризував, як людину, що знає ООН «як свої п’ять пальців», користується там високим авторитетом і має унікальний досвід представлення України в Радбезі під час членства нашої країни в цьому органі у 2000-2001 роках.

На думку Павла Клімкіна, важливим та корисним на новій посаді стане і досвід роботи Володимира Єльченка Послом України в Росії.

«Він прекрасно розуміється на особливостях російської дипломатії. Переконаний, що цей його досвід буде безцінним на майданчику ООН, де йому доведеться відстоювати інтереси України, сидячи за одним столом з представником держави-агресора», - підкреслив міністр закордонних справ.

Павло Клімкін відзначив ефективну роботу Юрія Сергеєва на посаді Постійного представника. Він зазначив, що досвід фахівця такого високого рівня потрібен на Батьківщині.

«Після восьми років безперервної діяльності Юрія Сергеєва у Нью-Йорку я буду радий вітати його у Києві, де у нього буде багато роботи у складі нашої зовнішньополітичної команди», - сказав міністр.