Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майже 90% випускників профтехучилищ області знаходять роботу за фахом

Майже 90% випускників профтехучилищ області знаходять роботу за фахом

Про це йшлося 26 листопада під час проведення чергового засідання обласного координаційного Комітету сприяння зайнятості та професійної орієнтації населення.

У заході взяли участь представники органів влади, роботодавців та профспілок.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА, голова Комітету сприяння зайнятості та профорієнтації населення Тетяна Печура окреслила напрями його роботи у 2016 році. За її інформацією, пріоритетними будуть питання сприяння зайнятості найбільш вразливим категоріям населення: особам з інвалідністю, внутрішньо переміщеним особам та демобілізованим учасникам антитерористичної операції.

Заступник директора Департаменту науки і освіти ХОДА Володимир Ігнатьєв підкреслив, що наразі велике значення приділяється працевлаштуванню випускників професійно-технічних навчальних закладів. За його інформацією, рівень їх працевлаштування щороку зростає, і у 2015 році склав 89 %.

Також на засіданні заслухали інформацію про стан реалізації в області програми перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва «Українська ініціатива». Як зазначила заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Ірина Коновалова, у Харкові проводився конкурсний відбір претендентів на стажування в Німеччині, за результатами якого відібрано 25 кандидатів.