Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За рівнем внутрішніх інвестицій у підвищення енергоефективності промисловості Харківщина посідає перше місце в Україні

За рівнем внутрішніх інвестицій у підвищення енергоефективності промисловості Харківщина посідає перше місце в Україні

Про це повідомив голова ХОДА Ігор Райнін у ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Австрійської Республіки в Україні Герміне Поппеллер.

Однією з ключових тем обговорення на зустрічі стали перспективи розвитку промислового комплексу Харківської області, питання модернізації виробництва та впровадження енергоефективних технологій.

«Мною на засіданні Кабінету Міністрів України була ініційована необхідність створення серйозної програми індустріальної політики України. З 2010 року в Україні немає програми розвитку машинобудування, багато нестикувань і в організаційно-структурній роботі з промисловим комплексом. Ми про це говоримо відкрито, тому що дуже важливо, щоб всі проблеми, пов'язані з розвитком промислового комплексу, мали рішення в Україні, а також підтримку цих рішень з боку Європи», - зазначив Ігор Райнін.

У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Австрійської Республіки в Україні зазначила, що в Європі Україну розглядають, як країну, що є дуже перспективною з погляду індустріального потенціалу.

«Європа раніше дуже багато виробляла в Китаї, там є наші підприємства. Але зараз все частіше говорять про те, що важливо мати індустріальні комплекси на території Європи. І це є серйозною перспективою для України - брати участь у виробництві індустріальної продукції», - повідомила пані Герміне Поппеллер.

Ігор Райнін також зазначив, що в Харківській області велика увага приділяється модернізації виробництва. Зокрема, він повідомив, що близько місяця тому був відкритий новий ливарний цех на ПАТ «Турбоатом». На інших підприємствах регіону також проводиться модернізація, в першу чергу пов'язана з підвищенням енергоефективності.

«За внутрішніми інвестиційними ресурсами, що були вкладені у підвищення енергоефективності підприємств, Харківська область займає перше місце в Україні. Ми знаємо, що робити й надалі, але в ситуації, що склалася, без підтримки європейських і світових партнерів, нам складно буде перейти в площину динамічного економічного розвитку», - зазначив Ігор Райнін.

Він також підкреслив, що в регіоні було вжито низку заходів для стабілізації економічної ситуації і в даний момент Харківська область за сукупністю факторів знаходиться в п'ятірці кращих регіонів у рейтингу соціально-економічного розвитку України.

«Ми абсолютно далекі від ілюзій, що все просто чудово, але те, що Харківська область не понесла в тій ситуації, яка склалася, ті економічні втрати, які могла понести, це факт», - сказав Ігор Райнін.

Пані посол зазначила, що серйозним шансом для модернізації українських підприємств та економіки в цілому, а також можливістю виходу не тільки на європейські ринки, але й на світові є Угода про зону вільної торгівлі України з ЄС.

У ході зустрічі сторони також обговорили питання суспільно-політичної та економічної ситуації в Харківській області, результати місцевих виборів і ситуацію з внутрішньо переміщеними особами.

Більше фото