Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У військовому госпіталі після модернізації відкрито ЛОР-клініку

У військовому госпіталі після модернізації відкрито ЛОР-клініку

На капітальний ремонт та придбання сучасної медичної апаратури для цього підрозділу було спрямовано приблизно 2 мільйони гривень.

«За весь час проведення АТО на Донбасі звідти до Харкова поступило близько 13 тисяч осіб із пораненнями, бойовими травмами чи гострими захворюваннями.  Півтори тисячі з цих бійців отримали необхідну  допомогу саме у наших військових ЛОР-лікарів чи офтальмологів, - повідомив начальник Військово-медичного клінічного центру Північного регіону  полковник медичної служби Віктор Поліщук. - При цьому відсоток важкопоранених у цьому медпідрозділі найвищий серед інших клінік. Отже, лікарям в операційних довелося працювати набагато більше, ніж колегам з інших відділень».

 За інформацією Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України (м. Харків), відтепер госпітальні палати, оглядові кімнати та ЛОР-операційні відповідають найвисоким нормам світової медицини. На стаціонарному лікуванні в цьому підрозділі щодня можуть знаходитися до 30 пацієнтів і ще стільки ж перебувати на денній формі лікування.

«Завдяки новій закордонній апаратурі, мої підлеглі офтальмологи удвічі скоротили час, відведений для обстеження поранених бійців, та утричі зменшили загальний курс їхнього лікування. ЛОР-лікарі можуть похвалитися покращенням якості проведення операцій, а відтак вони стали більше отримувати слів вдячності від захисників Вітчизни», - розповів начальник клініки отоларингології та офтальмології полковник медичної служби Олексій Фураєв.