Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зміївську ТЕС переобладнають для роботи на українському вугіллі всіх марок

Зміївську ТЕС переобладнають для роботи на українському вугіллі всіх марок

Про це голова Харківської обласної адміністрації Ігор Райнін розповів під час зустрічі з міністром енергетики та вугільної промисловості України Володимиром Демчишиним.

Під час зустрічі керівник області обговорив з міністром модернізацію Зміївської ТЕС, що спрямована на зниження енергетичної залежності від дефіцитних видів вугілля антрацитної групи.

«У зв'язку із ситуацією, що ускладнилася, на паливно-енергетичному ринку України одним із головних антикризових напрямків реабілітації енергетики Харківської області є перехід потужних вугільних енергоблоків, що використовують вугілля антрацитної групи, на спалювання українського вугілля всіх марок», - пояснив Ігор Райнін.

За ініціативи голови ХОДА, конструкторські бюро «Енергопрогрес» і «Котлотурбопром» розробили проект переозброєння вугільних енергоблоків Зміївської ТЕС із використанням обладнання виробництва харківських заводів, зокрема «Турбоатома».

«Це найбільш динамічне промислове підприємство Харківської області, яким керує професійний менеджер. Завод впевнено і стабільно працює, а ми повинні сприяти його розвитку. Державні замовлення повинні отримувати саме такі підприємства, з молодими сучасними колективами, здатними до виконання завдань. Я глибоко переконаний, що вкладати - як фінансові, так і організаційні ресурси - потрібно саме в ті підприємства, які дають результат. Ми повинні працювати над тим, щоб навіть у такі непрості часи наші підприємства росли, а разом з ними розвивалася економіка країни», - акцентував керівник Харківської області.

Володимир Демчишин зазначив, що, ознайомившись з роботою харківських підприємств, побачив: там працюють справжні професіонали і патріоти.

«Харківські підприємства, зокрема «Турбоатом», так чи інакше, пов'язані з енергетикою, і я бачу, що ми дійсно готові до того, щоб модернізувати енергетичний сегмент нашої економіки, - підкреслив Володимир Демчишин. - Керівники цих підприємств горять своєю справою. Вони інвестують великі кошти в розвиток, у технології, в майбутнє. Крім того, вони серйозно ставляться до соціальних зобов'язань. На таких людях тримається Україна».

Більше фото