Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Архітектори розробляють схеми планування територій майбутніх об’єднаних громад

Архітектори розробляють схеми планування територій майбутніх об’єднаних громад

Про це повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович.

«Важливим елементом просторового планування розвитку громади повинні стати схеми планування території громад та генеральні плани адміністративних центрів», - зазначив Михайло Рабінович.

Пріоритетні напрямки та послідовність реалізації завдань у містобудівній сфері визначалися із залученням керівників міської ради, фахівців містобудівної сфери, інвесторів та забудовників. Першими втілювати завдання в життя стали в Чугуївському районі.

«Цей регіон обрано невипадково, тут зосереджено одразу декілька проблемних питань, які характерні практично для всіх регіонів Харківської області. Це питання встановлення меж, зміни функціонального призначення територій, питання пам’яткоохоронної сфери, визначення пріоритетів розвитку територій з урахуванням реального економічного стану», - пояснив Михайло Рабінович.

На нарадах, які проводилися в районі та у департаменті на минулому тижні, були визначені особливості перспективної функціонально-планувальної структури території Чугуївського району та міста Чугуїв, як центра районної системи розселення. Розглянули питання освоєння та забудови території, проаналізували систему установ та підприємств обслуговування, транспортну систему, будівельний і рекреаційний потенціали району. Результати надали ДП «Діпромісто» ім. Ю.М. Білоконя, який розробляє схему планування території Чугуївського району та генеральний план міста Чугуїв.

«Такий комплексний підхід при розробці містобудівної документації повинен забезпечити реалізацію концепції реконструкції центрального історичного ядра міста Чугуїв. Також це допоможе вирішити питання розвитку туристичної сфери міста, визначити відповідні території для інвестиційної діяльності з подальшим розвитком основних функціональних зон - житлової та промислової забудови, рекреаційної зони, міст розміщення громадських комплексів та інше», - пояснили в Департаменті містобудування та архітектури ХОДА.