Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будемо залучати молодь до активної участі у процесах, що формують життя області. Юлія Світлична

Будемо залучати молодь до активної участі у процесах, що формують життя області. Юлія Світлична

Заступник голови ХОДА провела лекцію про взаємодію органів державної влади для учасників «Школи лідерства голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна».

Зацікавити студентів роботою в органах державної влади - важливе завдання, підкреслює заступник голови облдержадміністрації.

«Ми потребуємо нових кадрів, у тому числі хочемо бачити в органах державної влади й студентів, тому обираємо найактивніших, - пояснила Юлія Світлична. - У рамках «Школи лідерства голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна» студенти зможуть абсолютно на рівних умовах працювати в департаментах обласної державної адміністрації або ж на заводах, у корпораціях. Будемо залучати молодь для того, щоб вона брала найактивнішу участь у процесах, що формують життя Харківської області».

У ході лекції Юлія Світлична розповіла студентам про структуру обладміністрації та те, як організована робота департаментів, їх взаємодія між собою, з керівництвом ХОДА та з профільними міністерствами та відомствами в Києві. Також вона відповіла на всі запитання слухачів школи.

Нагадаємо, «Школу лідерства голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна» презентували 7 жовтня. Заявки на навчання в «Школі» подали близько 200 студентів.

За словами координатора проекту Ганни Глущик, теоретична частина навчання розбита на три частини: ознайомча, блок державного управління та бізнес-блок. 16 листопада відбулася третя за рахунком лекція, всього їх - 10.

Після теорії учасники школи пройдуть практичну частину, на якій підготують проекти в різних сферах (освітній, соціальній) та бізнес-проекти.

«Наприклад, одна з учасниць планує створити координаційну раду для допомоги дитячим будинкам. Найчастіше дитбудинки не виставляють інформацію про те, що їм потрібно. Багато людей хочуть допомогти, але не знають як. Ось є така пропозиція - створити координаційну раду. Але для цього організатору необхідні знання та команда однодумців, яку учасниця хоче знайти в «Школі лідерства», - розповіла Ганна Глущик.

Під час розробки проектів студенти будуть закріплені за певними департаментами обласної адміністрації, в роботі їм допомагатимуть куратори.

«Потім вони захищатимуть свої проекти. І конкурсне журі, до якого увійдуть всі лектори, обере найкращі проекти. Крапку у відборі переможців поставить глава ХОДА Ігор Райнін, - пояснив радник керівника області, президент «Всеукраїнського Студентського братства «Еліта нації» Олексій Курцев. - У результаті навчання в школі молодь, яка креативно мислить, отримає цінний досвід. Ті проекти, які розроблятимуть студенти разом з представниками департаментів ХОДА, ми спробуємо реалізувати. Також переможці будуть проходити стажування в органах державної виконавчої влади, на приватних підприємствах і в різних організаціях».

Студенти, які займаються в «Школі лідерства», кажуть, що участь у проекті відкрила перед ними нові можливості.

«Приходимо на лекції, щоб перейняти досвід наших старших товаришів аби розпочати справді робити щось для області. Тому що ми - харків'яни, нам свій регіон не байдужий, і ми хочемо його зробити кращим», - сказав учасник «Школи лідерства глави ХОДА Ігоря Райніна» Максим Гончаренко.

Більше фото