Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будівництво органного залу Харківської філармонії завершать у першому кварталі 2016 року

Будівництво органного залу Харківської філармонії завершать у першому кварталі 2016 року

Про це голова ХОДА Ігор Райнін повідомив під час робочої наради з працівниками галузі культури Харківщини за участю віце-прем'єр-міністра - міністра культури України В'ячеслава Кириленка.

Ігор Райнін підкреслив, що філармонія - знаковий об'єкт для Харкова, тому відновлення будівництва було одним з пріоритетних завдань для керівництва області.

«За підтримки Президента України та прем'єр-міністра нам вдалося домогтися того, щоб будівництво відновилося. Сьогодні підготовка документації, необхідної для прийняття Постанови Кабінету міністрів про виділення відповідних коштів з державного бюджету, перебуває на завершальній стадії. Думаю, що вже в першому кварталі 2016 року перший пусковий комплекс філармонії - органний зал - зможе прийняти глядачів», - розповів Ігор Райнін.

В'ячеслав Кириленко запевнив, що повністю підтримує необхідність реконструкції Харківської філармонії. За його словами, вже 11 листопада Кабмін повинен прийняти постанову про фінансування робіт.

Голова ХОДА зазначив, що затримка в будівництві філармонії була пов'язана, в тому числі, з тим, що сфері культури в Україні протягом багатьох років приділялася незаслужено мало уваги. Нинішнє керівництво Харківської області має намір змінити цю тенденцію, попри складні часи і прифронтове розташування регіону.

«Ми вже повернули в Харків всі масові свята, культурні та спортивні заходи, і так буде завжди. Ми будемо розвивати культуру, тому що без цього формування нової держави неможливо», - підкреслив Ігор Райнін.

Директор - головний диригент Харківської філармонії Юрій Янко подякував керівництву області за увагу, яку приділяють проблемам культури та філармонії, зокрема.

«Сьогодні ми дуже тісно співпрацюємо з Департаментом культури і туризму ХОДА та відчуваємо реальну турботу. Мені приємно чути те, що повідомив Ігор Львович. Новий органний зал - це мрія багатьох поколінь харків'ян і моя головна в житті мрія. Те, що перший етап реконструкції філармонії буде завершений, - дійсно перемога нашої країни, Україна буде пишатися цим об'єктом. Як режисер, я об'їздив з гастролями різні країни і можу з упевненістю сказати: аналогів нашому органному залу в світі немає. Це буде справжня перлина», - підкреслив Юрій Янко.
 

Більше фото