Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадськість залучають до вирішення питань поводження з побутовими відходами

Громадськість залучають до вирішення питань поводження з побутовими відходами

Питання поводження з твердими побутовими та промисловими відходами в Харківській області обговорили під час круглого столу, який відбувся на минулому тижні.

В роботі круглого столу, який проводився за ініціативи Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА, взяли участь представники громадських організацій «Партнерство», «До чистих джерел» та обласного відділення Всеукраїнського товариства охорони природних ресурсів.

Під час зустрічі її учасники обговорили проблеми утримання сміттєзвалищ в області, наголосивши на тому, що місцеві органи влади мають більше уваги приділяти цьому питанню та збільшувати фінансування утримання місць вивозу відходів.

Також учасники круглого столу підбили підсумки проведення акції «За чисте довкілля», що тривала в області з червня по жовтень. Фахівці відзначили, що в результаті акції значно покращився стан місць масових захоронень часів Другої світової війни, братських могил, меморіальних комплексів.

Одним з найбільш проблемних питань, на думку учасників заходу, є отримання дозвільно-погоджувальної документації на здійснення операцій з відходами у суб’єктів господарювання Харківської області.

В Департаменті екології та природних ресурсів наголошують на важливості залучення громадськості до обговорення екологічних проблем Харківщини.

«Ми запрошуємо представників громадськості до обговорення важливих для життя регіону питань, адже для нас важливо знати думку мешканців області. Всі пропозиції представників екологічного руху будуть враховані у подальшій роботі з твердими побутовими відходами, - зазначив директор департаменту Андрій Тимчук. – В свою чергу, від організацій ми чекаємо проведення просвітницької кампанії серед населення в частині поводження з побутовими відходами та активної участі у всеукраїнських та регіональних заходах екологічного напрямку».