Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Міжнародному балі-маскараді зібрали кошти для учнів двох шкіл-інтернатів

На Міжнародному балі-маскараді зібрали кошти для учнів двох шкіл-інтернатів

Захід, що пройшов за підтримки ХОДА, відкрила заступник голови облдержадміністрації Юлія Світлична.

«Я рада вітати вас від імені глави області Ігоря Райніна, який передає вам найтепліші побажання, - звернулася заступник керівника ХОДА до студентів, які зібралися в бальній залі Premier Palace Hotel Kharkiv. - Кошти, зібрані в ході сьогоднішнього вечора, будуть передані двом школам-інтернатам Харківської області. Тим студентам, які сьогодні поборються за звання короля і королеви балу, я бажаю успіхів, удачі і перемоги».

Благодійний бал у Харкові зібрав 100 студентських пар з 12 вишів міста. Подібний захід в нашій області вперше став міжнародним.

«Це вже четвертий бал-маскарад, який наша організація проводить у Харкові за останні два роки, - повідомив радник голови ХОДА, президент Всеукраїнської студентської організації «Еліта нації» Олексій Курцев. - Цього разу бал - міжнародний, тому що участь у ньому беруть іноземні студенти. Нещодавні неприємні історії з іноземними студентами, що відбувалися в Харкові, викликали у них бажання брати участь у наших соціальних проектах. Вони хочуть показати: тут їх другий дім, а харківські студенти - одна сім'я».

За інформацією Юлії Світличної, зібрані під час благодійного балу кошти передадуть комунальному закладу «Харківська загальноосвітня санаторна школа-інтернат № 11» та спеціалізованій школі-інтернату «Обдарованість».

«Я дуже сподіваюся, що ці гроші стануть серйозним внеском у розвиток цих двох шкіл, - зазначила заступник голови ХОДА. - Крім того, подібні заходи - це прекрасна можливість залучити студентство до активної участі в суспільному житті. Адже за ними наше майбутнє, саме вони мають бути тією рушійною силою, яка визначає завтрашній день. Завдяки тому, що студенти беруть участь у таких заходах, вони стають, по-перше, унікальними, по-друге, емоційними і красивими, а, по-третє, таким чином ми наповнюємо будні студентства, надаючи молоді можливість займатися приємними та корисними речами».

Усі учасники балу були розбиті на групи і виконали перед глядачами по одному танцю. Також перед гостями виступили учні школи-інтернату «Обдарованість» та запрошені зірки - у тому числі учасниця проекту «Х-Фактор» Вета Казакова. Протягом усього вечора всі гості свята мали змогу зробити благодійні внески - для цих цілей в залі розташували спеціальні коробки. Завершився бал благодійним аукціоном, лотами якого стали, в тому числі, вироби та картини учнів шкіл-інтернатів.

Довідка. У Міжнародному балі-маскараді взяли участь студенти Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, Харківського національного економічного університету ім. С. Кузнеця, Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова, Харківського національного медичного університету, Харківського інституту банківської справи Університету банківської справи НБУ, Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди, Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського, Харківського національного університету внутрішніх справ, Національного університету цивільного захисту України, Української інженерно-педагогічної академії та Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Більше фото