Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласні стипендії стануть постійною підтримкою для найкращих студентів Харківщини. Ігор Райнін

Обласні стипендії стануть постійною підтримкою для найкращих студентів Харківщини. Ігор Райнін

Під час урочистого прийому, який відбувся 19 жовтня, голова Харківської обласної адміністрації привітав студентів харківських вузів, які в цьому навчальному році отримуватимуть обласну стипендію.

Вітаючи присутніх на прийомі керівників і викладачів вузів, а також кращих студентів області, Ігор Райнін зазначив, що Харківська область - це не лише столиця освіти України, але й один з десяти головних вузівських центрів Європи.

«Харківщина завжди по праву пишалася рівнем своєї вищої освіти. У наших вишів блискучий викладацький склад. А багато випускників наших університетів стали лідерами, на яких рівняються. І сьогодні ми вітаємо студентів, які, я глибоко переконаний, також займуть гідне місце в житті України», - підкреслив Ігор Райнін.

Стипендії, призначені за ініціативою керівника обласної адміністрації, в 2015-2016 році отримуватимуть 20 найкращих студентів харківських вишів з категорії дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом року щомісяця стипендіати будуть отримувати по 1000 гривень.

Голова ХОДА побажав студентам вірити в свої сили, проявляти активність і наполегливість, а головне - займати чітку громадянську позицію і працювати заради майбутнього України.

«Зі свого боку хочу запевнити, що сфера освіти завжди буде пріоритетною для обласного керівництва. Сьогодні багато уваги ми приділяємо розвитку інфраструктури освіти. У Харкові вже створений університетський консорціум, мета якого - якнайшвидше інтегрувати наші вузи в європейське співтовариство. Дипломи наших університетів будуть давати їх випускникам можливість працювати в будь-якій міжнародній організації, - розповів Ігор Райнін. - Крім того, обласне керівництво буде всіляко підтримувати талановитих студентів - не на словах, а на ділі. Незважаючи на обмежені фінансові ресурси, сьогодні ми знаходимо можливість виплачувати стипендії не тільки 20 кращим студентам, а й 60 молодим вченим Харківщини».

Виступаючи від Ради ректорів вищих навчальних закладів Харківської області, ректор Харківського національного медичного університету Володимир Лісовий підкреслив, що заснування обласної стипендії - важлива подія для університетської спільноти.

«Харківська обласна адміністрація взяла на себе зобов'язання дбати про тих талановитих студентів, які найбільш потребують підтримки. Ми вдячні голові ХОДА Ігорю Райніну за таку ініціативу і впевнені, що наші студенти виправдають цю довіру», - сказав Володимир Лісовий.

Обласні стипендії в 2015-2016 навчальному році будуть отримувати:

- Діана Карапетян (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна);

- Максим Августінов (Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого);

- Антон Мартишков (Національний аерокосмічний університет імені М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут»);

- Альона Чумакова (Харківський національний автомобільно-дорожній університет);

- Олег Жаріков (Харківський національний університет внутрішніх справ);

- Сергій Ляшенко (Харківський національний медичний університет);

- Анна Пільгуй (Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова);

- Тетяна Орлянська (Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди);

- Анна Донченко (Харківський національний аграрний університет імені В.В. Докучаєва);

- Поліна Бербенець (Харківський національний університет радіоелектроніки);

- Олена Філіна (Харківська державна академія дизайну і мистецтв);

- Людмила Ляшенко (Харківська державна академія фізичної культури);

- Маргарита Грабар (Українська інженерно-педагогічна академія);

- Альона Ятленко (Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету);

- Віолета Бєляєва (Харківський машинобудівний коледж);

- Дмитро Посохов (Державний вищий навчальний заклад «Харківський коледж текстилю та дизайну»)

- Катерина Василькевич (Харківський автотранспортний технікум імені Серго Орджонікідзе);

- Марія  Бугайчук (Харківський автомобільно-дорожній  технікум)

- Юлія Толочик (Харківський індустріально-педагогічний технікум);

- Анастасія Казакова  (Харківський коледж комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради).

Більше фото