Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний центр екстреної допомоги отримав 7 нових «швидких»

Обласний центр екстреної допомоги отримав 7 нових «швидких»

За інформацією голови ХОДА Ігоря Райніна, всього до лікарень області найближчим часом надійдуть 22 автомобілі «швидкої допомоги».

«На придбання спеціалізованих автомобілів класів А і В системи екстреної медичної допомоги з обласного бюджету було виділено 40 млн грн, - повідомив Ігор Райнін. - На сьогодні розпорядником коштів, комунальним закладом «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», успішно завершено конкурсні процедури, в результаті яких укладено договір про купівлю 22 спеціалізованих повністю укомплектованих автомобілів на базі сучасних закордонних шасі відомих світових виробників - «Пежо» і «Сітроєн». Станом на 12 жовтня до області вже прибули 7 з 22 автомобілів. Зараз вони проходять реєстрацію і найближчим часом почнуть обслуговувати мешканців обласного центру».

Нагадаємо, ще 40 млн грн було виділено з обласного бюджету 2015 року на придбання нового медичного обладнання. Харківська обласна клінічна лікарня вже провела відповідні конкурсні процедури і уклала договори на покупку наступної медичної техніки:

- 4 апаратів ультразвукової діагностики експертного класу;

- 3 стаціонарних рентгенодіагностичних комплексів та 2 пересувних рентген-апаратів;

- трубки для ангіографу з керуючої платою;

- 2 лапароскопічних комплексів (хірургічний і гінекологічний) для проведення складних операцій з використанням малотравматичних технологій;

- 4 сучасних дихальних апаратів;

- 5 реанімаційних моніторів пацієнта;

- 5 стоматологічних установок;

- комплекту ультразвукового скальпеля;

- 3 діагностичних лабораторних аналізаторів та іншого лабораторного медичного обладнання.

Приблизно половина означених позицій вже поставлена до обласної лікарні. Повністю постачання цього обладнання до області, його монтаж, пусконалагоджувальні роботи, а також введення в експлуатацію будуть завершені найближчим часом.

«За ініціативи обласної державної адміністрації, рішенням сесії Харківської обласної ради від 5 березня була виділена безпрецедентна сума - 80 млн 46 тис. грн - для поліпшення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я Харківської області, в першу чергу – для лікарень обласного значення і спеціалізованих клінік. За останні кілька років така значна сума для придбання транспорту екстреної допомоги та медичного обладнання виділена з обласного бюджету вперше, - підкреслив голова облдержадміністрації. - Звичайно, цього недостатньо, щоб забезпечити повне оновлення медичного обладнання в медзакладах області. Але завдання першочергового істотного підвищення доступності медичної допомоги нашим мешканцям, забезпечення достовірності діагностичних досліджень і якості лікувальних заходів ми виконали».

За інформацією керівника ХОДА, питання розвитку матеріально-технічної бази сфери охорони здоров'я області та контроль ефективного використання ресурсів і надалі будуть пріоритетними для керівництва регіону.