Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Люботині презентували школу-інтернат для обдарованих дітей «Дивосвіт»

У Люботині презентували школу-інтернат для обдарованих дітей «Дивосвіт»

В урочистому заході взяла участь заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

Установа художньо-естетичного профілю для обдарованих дітей відкрилася у вересні на базі колишнього інтернату для дітей-сиріт. За інформацією Юлії Світличної, сьогодні у спеціалізованій школі-інтернаті навчається 131 дитина. У цілому установа може прийняти до 300 дітей (з 1 по 11 клас), і, якщо буде необхідність, зазначила заступник голови ХОДА, кількість місць може бути збільшена. Перебування і навчання дітей в школі забезпечується за рахунок обласного бюджету.

«Створення такої установи стало можливим завдяки ініціативі Міністерства освіти і голови області Ігоря Райніна. Усіх, у кого є таланти, ми запрошуємо стати учнями цієї школи. Завдяки тому, що ми створили міжвузівський консорціум, на сьогоднішній день є можливість залучати вищі навчальні заклади до роботи школи-інтернату. Сюди будуть приїжджати викладачі, діти зможуть виїжджати до Харкова, відвідувати теоретичні та практичні заняття. Вони будуть забезпечені всією необхідною художньою літературою, матимуть можливість брати участь у концертах поряд зі студентами профільних вишів і людьми, у яких вже є вища освіта. Ми сподіваємося, що всі мешканці Харківської області та міста Харкова, у яких є талановиті діти (а не талановитих не буває!), звернуть увагу на цю школу, де з любов'ю ставляться до кожного учня», - сказала Юлія Світлична.

Окрім іншого, в школі-інтернаті «Дивосвіт» реалізується унікальний освітній проект Харківської обласної державної адміністрації та стартапу BeeLabs. Суть проекту полягає у запуску програми навчання дітей 3D-моделюванню та візуалізації ідей, які діти створюють в комп'ютерних програмах, на 3D-принтері.

«В Україні подібних проектів немає, ми - першопрохідці. Подібні проекти вже реалізовані в деяких країнах світу - в основному, в Америці, Китаї, Європі. Унікальність цього проекту в тому, що діти з самого маленького віку навчатимуться такому інноваційному предмету, як 3D-моделювання, і спілкуванню з такою технікою, як 3D-принтер», - розповів представник компанії BeeLabs Влад Любченко.

За його словами, за аналогією із західними установами, навчати дітей 3D-моделюванню можна з 9 років.

Презентацію школи-інтернату відвідали представники двох ВНЗ Харкова - Національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського та ХНУМГ ім. О.М. Бекетова.

З відкриттям унікальної для Харківської області установи вихованців та викладацький склад привітала президент Харківського університетського консорціуму, директор Харківського регіонального інституту Національної академії державного управління при Президентові України Людмила Бєлова.

«Ви вчитеся в унікальній установі. Подібне є тільки в Харківській області. Сьогодні до вас приїхали представники кількох вишів. Але, повірте мені, представники всіх 30 вузів Харкова побувають у вас, тому що ви - наші майбутні студенти. Мало того, ви - талановиті студенти, ми будемо всі за вас боротися», - сказала Людмила Бєлова.

«Я дуже рада, що у нас є можливість за рахунок коштів обласного бюджету утримувати таку унікальну установу, яку ми будемо популяризувати на території всієї Харківської області, - підкреслила Юлія Світлична. - Ми будемо розвиватися і, можливо, вийдемо на міжрегіональний рівень. Я впевнена, що турбота, любов і увага, які ми забезпечимо цим дітям, нададуть їм можливість розвивати свої здібності і таланти».

Більше фото